Логично половин България иска загуба на ЦСКА довечера, след като “Левски” се изложи за пореден път. И заслужи отново прозвището “евроидиоти”. Как няма “сините” да се молят за успех на Стяуа, след като техните любимци продължиха със серията географски открития. След ОФИ (Крит), Люцерн, Олимпия (на два пъти), Беверен, Тампере, БАТЕ Борисов (тогавашният тим беше трагичен), Жилина, Дебрецен дойде ред и на Спартак (Търнава). И когато станеш за резил, се озлобяваш, молейки се и врагът ти да се провали.
 
Едно е обаче да отпаднеш от Стяуа, а друго от пълни анонимници. Да, Спартак (Търнава) е точно такъв клуб. Неговите успехи и тези на всички други споменати отбори, събрани накуп, не могат да се доближат до триумфите на румънския гранд.
 
Така че – при провал на ЦСКА довечера “синьото” удоволствие няма да е толкова голямо. Защото едно е да бъдеш елиминиран от бивш носител на КЕШ, а друго от футболна леш. Заядливи коментари в деня на толкова важен мач подсказват за комплекси. За огромни европейски комплекси.
 
А ЦСКА днес трябва да играе за себе си и за “червената” България, която ще бъде с тима. Ще го подкрепя от първата до последната минута на Националния стадион и пред телевизорите. Ще го направи толкова силно и толкова мощно, нищо че онези от другата България ще се молят за провал.
 
ЦСКА има своите козове. Има отличен треньор в лицето на Радуканов, който е млад, но с доста добър потенциал. И най-важното – разполага със сектор “Г”, което е едно от най-силните му оръжия.
ЯВОР ЯСЕНОВ/БЛИЦ