ЦСКА през седмицата излезе с остра декларация заради избора на Никола Попов за съдия на финала за купата на България срещу Левски.

„Червените“ всъщност трябва да се радват, защото именно под ръководството на 39-годишния софиянец „сините“ претърпяват едни от най-тежките си удари през последните 10 години и губят считани за сигурни трофеи, отбелязва „Тема Спорт“.

Топ Коефициенти за Спортни залагания! 

Попов е главен съдия на мача от последния кръг на сезон 2012/13 между Левски и Славия. Тогава „сините“ водеха с 1:0 с гол на Базил де Карвальо и се виждаха шампиони, когато четвърт час преди края Димитър Везалов си вкара автогол за крайното 1:1, което пък донесе титлата на Лудогорец, спечелил по същото време гостуването си на Монтана.

Никола Попов е рефер и на финала за купата на България през 2018 г., когато отново „белите“ спряха Левски по пътя към трофей. Тогава Славия спечели с дузпи, въпреки че "сините" бяха фаворит и считани за едва ли не сигурен носител на отличието.

Не бива да се забравя и фактът, че ЦСКА има предимство в баланса на дербитата с Левски, които са били ръководени от Никола Попов.

Еfbet Лига - сезон 2021/2022
Купа на България - сезон 2021/2022