Левски ще играе с новата си схема във финала за купата на България срещу ЦСКА. Решителният двубой за трофея е днес от 17:00 часа на националния стадион „Васил Левски“.

Очакванията са Станимир Стоилов да заложи на схемата 3-4-2-1 в пети мач през този сезон. Той използва тази тактически постройка като оръжие за постигане на успех в три мача с Лудогорец – двата полуфинала за Купата и една от срещите за първенство, както и при гостуването на Черно море преди седмица. Схемата донесе на „сините“ три победи и една загуба (1:2 в Разград в шампионатен двубой с гол за Лудогорец в последната минута).

Заради тази постройка Мъри ще трябва да остави при резервите някой от водещите си играчи. Най-вероятно това ще бъде Георги Миланов, който е под въпрос за финала, тъй като се обади стара контузия и халфът не тренира в петък.

Топ Коефициенти за Всички Мачове Всеки Ден!

По-големият опит е козът на ЦСКА в днешния финал. Освен това „червените“ са в успешна серия срещу големия си исторически съперник в българския футбол. „Армейците“ нямат загуба от Левски в 10 поредни двубоя - 4 победи и 6 равенства.

Важен аспект в играта на тима на Алън Пардю се очаква да бъде играта по фланговете. Именно оттам трябва да бъдат доставяни удобни подавания към голмайстора Жорди Кайседо. Очакванията са 60-годишният английски специалист да заложи на по-малко рискове в представянето на отбора и няма да е изненада ако Амос Юга играе по-близо до централните защитници.

ЦСКА – Левски

Днес от 17:00 часа по Диема Спорт и Нова Спорт
София, „Васил Левски“
Съдия: Никола Попов

ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
ЦСКА: Бусато, Турицов, Лам, Кох, Мазику, Юга, Жеферсон, Кери, Йомов, Гарсес, Кайседо
Контузени: Матай, Чарлз
Наказани: няма

Левски: Андреев, Ван дер Каап, Сундберг, Кордоба, Михайлович, Краев, Цунами, Кръстев, Стефанов, Уелтън, Бари
Контузени: няма
Наказани: няма

Баланс за националната купа: 35 мача, 15 победи за Левски, 13 равенства, 7 победи за ЦСКА, г.р. 59:43

ЛЮБОПИТНИ ФАКТИ
* Нападателят на ЦСКА Жорди Кайседо е голмайстор на турнира през този сезон с пет попадения
* Нито един футболист на „армейците“ не е бил през цялото време на терена в петте мача на тима в турнира през този сезон. Кайседо е с най-много изиграни минути – 488
* ЦСКА е излязъл победител в четири от последните си пет мача, които да били решени след изпълнение на дузпи. „Червените“ отстраниха по този начин ФК Рига, Осиек и Лиепая в евротурнирите, както и Славия на полуфинала за купата на България. Последното поражение на „армейците“ при дузпи беше на финала през 2020 г. от Локомотив (Пловдив)
* Петима футболисти на Левски са участвали и в петте мача на тима от турнира до момента. Това са вратарят Пламен Андреев, десният бек Драган Михайлович, халфът Андриан Краев и нападателят Марин Петков
* Бибал Бари е единственият играч на „сините“, вкарал хеттрик в купата на България през този сезон – при 7:0 над Септември (Симитли). Таранът има 4 гола в турнира, колкото и халфът Димитър Костадинов, който беше отстранен от първия тим
* През този сезон в купата на България за Левски бяха отсъдени две дузпи и те бяха реализирани. Георги Миланов вкара срещу столичния Септември (2:0), а Марин Петков беше точен в първия полуфинал срещу Лудогорец (3:2). Срещу „сините“ беше свирена една дузпа, реализирана от Кирил Десподов при победата с 3:2 в Разград. Двубоят на „Хювефарма Арена“ беше единственият от Купата, в който Левски получи гол във вратата си

Еfbet Лига - сезон 2021/2022
Купа на България - сезон 2021/2022