Легендата на "Левски" Николай Илиев си тръгна разочарован от "Герена", където изгледа на живо загубата на любимия тим от Берое с 0:1. Първият българин, заиграл в едно от най-силните първенства на планетата – италианското, даде интервю пред БЛИЦ, в което коментира случващото се на "Герена".

"Бях на стадиона, но за жалост не видях победа. За да спечелиш, трябва да вкараш голове, а това не се случи днес. Второто полувреме Берое стояха по-добре на терена. С оглед създадените положения мачът можеше да завърши наравно. Те вкараха гол и закономерно победиха. Радвам се за Петьо (б.р. - Хубчев). От година на година показва, че има качества за треньор. Откакто е в Берое израстна много. Играта им много ми харесва. Радвам се за него, не само заради това, че е левскар. Не можем да отречем, че играят хубав футбол", коментира Ники Илиев.

Легендата на "сините" недоумява как опитен футболист като Мирослав Иванов си изкара два жълти картона само в рамките на няколко минути и остави "Левски" с 10 човека. "Това, което се видя от трибуната, мисля че за никого не е съмнение, че трябваше да бъде изгонен. След като само минути по-рано е получил жълт картон, защо така реагира. Опитен футболист е, остави отбора с човек по-малко във важен момент. Берое е изключително качествен отбор, един от най-качествените у нас. За прегоряване на Мирослав Иванов не може да говорим. Айде сега да не кажа някоя дума, че ще го обидя, но не може опитен футболист да прави подобно нещо. Трябваше да внимава да не получи втори жълт. Оставяш отбора във важен момент, и то в мач, в който липсва 12-ият играч - публиката. Това са неща, които се мислят на терена. Много работа има още, защитата не се представя така, както трябва. При гола на Берое колективна грешка, заставането на вратаря пък не беше правилно. При изпълнението на корнера трябваше хората персонално да се справят с противника, а те не го направиха. Имаше още много положения, в които се видя, че имаме проблеми в дефанзивен план", каза Илиев.

"Футболистите, които са в "Левски", трябва да знаят за какво става дума и за какво се борят. Колкото и да изглеждат сложни нещата, задължително трябва докрай да се борят за първото място. Докато има математическа възможност за него - да се преследва. Реално на този етап трябва да се гони Топ 3 и класиране в евротурнирите. Но за съжаление, както ги виждам нещата, ще се борим да не изпаднем от първата шестица. Дори и не си помислям обаче, че няма да сме в нея. Все пак това е "Левски". Едва ли ще се случи да изпаднем от шестицата", продължи Ники Илиев.

"В "Левски" има футболисти с качества. Е, не ме питайте кои играчи визирам, защото ако кажа имената им, другите ще се обидят. Всеки от тях като излезе на терена, не само трябва да спазва указанията на треньора, но и тактически да може да играе правилно. А в "Левски" има играчи, които още много трябва да учат в тактически план. И това нещо за съжаление се случва при футболисти от "А" група, и то в "Левски", недоумява легендата.

На въпрос дали е гледал срещата до Тодор Батков, който също беше на "Герена" тази вечер, Ники Илиев отговори: "Не, не бях до него. Нормално е да си тръгне разочарован. "Левски" пада, не е приятно. Никой не е доволен от този резултат. Всяка една точка е важна.".

По повод финансовите проблеми в "Левски" и бавенето на заплатите напоследък, бившият защитник коментира: "Неприятно е, когато не получаваш заплата. Не знам от колко време играчите не са вземали пари. Всеки един от тях изхранва семейства. Може би забавянето по някакъв начин влияе и ги разконцентрира. Все пак една или две заплати да не получиш, при положение, че ситуацията е тежка, трябва да влезеш в положението на президента. В "Левски" винаги всичко се е плащало и сега, когато има дори минимално забавяне, става неприятно. Но футболистите на първо място трябва да си гледат задълженията. Дори бих ги посъветвал да си зададат въпрос дали въобще си заслужават заплатите. Да, договорите трябва да бъдат изпълнявани, но в ситуация като тази в "Левски" в момента, е редно да влязат в положение на президента."