Любослав Пенев даде пресконференция, на която бе представен като старши треньор на ЦСКА. На брифинга бяха още Александър Тодоров и Милко Георгиев. В първата част на изказването Пенев постави и първата цел пред отбора - класиране в Европа. Ето какво каза още новият треньор на "червените".

-Господин Пенев, много се изговори за качествата на футболистите на ЦСКА, как оценявате потенциала, с който разполагате?
-Сигурен съм, че имат качества. Наблюдавах тренировката вчера. ЦСКА притежава добри футболисти. Въпросът е как този потенциал се реализира по време на мач. Може да са много силни по време на тренировката, но важното е как са на мача. Не ме притеснява нищо.

-Виждате ли страх във футболистите?
-Ще им леем куршум. Това е (смее се). Само трябва да кажат какъв калибър, какъв предпочитат. При всички положения ще имаме разговори. За да имаме силен отбор и резултати трябва да има силен колектив. Няма българи, няма чужденци или каквито и да било други. По време на мач и тренировка силен колектив. С това ще започнем след малко.

-Предвид несигурното положение в клуба възможно ли е да представлява трудност да мотивирате играчите, част от които са с несигурно бъдеще след лятото?
-Ако играят добре, може да бъде сигурно. Ако играят добре, побеждават. Това пак ще им го обясня. Ако някой иска да бъде трансфериран или иска по-висока заплата в следващите няколко години, това минава през силна игра, а не през слаба. Това е важно да го разберат. Симулативна игра не е начинът да изграждаш имидж. Имам си нещата, записал съм си ги долу, сега малко изпреварвам нещата и ви ги казвам.

-Искате ли да кажете нещо на феновете и виждате ли се обединител на цялата червена общност?
-Аз съм изключително колективен състезател, винаги съм бил такъв и такъв ще бъда. На всички фенове искам да им кажа, че до края на първенството трябва да продължат по същия начин. Абсолютна и сто процентова подкрепа към отбора и съм сигурен, че момчетата ще им се отблагодарят.

-Имате ли уверения, че в ЦСКА няма да има проблеми?
-Не искам да говорим за финанси, дами и господа. Питайте ме нещо друго.

-Може ли да представите вашия екип и допълнителен стимул ли е мач с Лудогорец?
-Срещу всеки един отбор печелиш само три точки, без значение дали отборът е първи, трети, пети и така.

-Говорите за аспекти на работа...
(прекъсва го). Не съм казал до момента, че отборът куца някъде. --Слушайте ме внимателно. Аз моите колеги не ги коментирам. Само казах къде ще работим. Така искам, така преценявам и така ще работим.

-Къде ще бъде мястото на ЦСКА в края?
-Ще отидем към този отговор клише, мач за мач ще играем. Първа тренировка, после втора, после мач. Сега ми се мисли за днешната тренировка. Няма да мисля сега за мач след две седмици.

-Колко пари трябва да получи треньорът на ЦСКА?
-Пак финанси, пак финанси. Не знам, не мога да отговоря.

-Запознат ли сте с Берое?
-И не само с Берое. И с тези пет съперника, които ще срещнем до края на първенството. Логично е все пак. Въпреки че казват, че не съм бил по стадионите, аз не обичам да ходя по ВИП-овете, аз съм отстрани, с шапката и наблюдавам. Не винаги това, което се отразява, отговаря на истината.

-Ще дадете ли шанс на юношите, което е болната тема на феновете
-Не знам дали моментът е много подходящ. Да, ако се работи дългосрочно - да. Вратите към юношите на ЦСКА е винаги отворен, ако се работи добре.

"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите

Купа на България - сезон 2014/2015