Ивайло Петев се чувства отлично в Кипър. Воденият от него АЕЛ (Лимасол) се озова на върха на класирането в местното, след като в мач от 11-ия кръг се наложи с 3:0 над последния в класирането Алки. Петев пое АЕЛ (Лимасол) в края на октомври след неуспешния опит да поеме “Левски”, където при представянето си беше съблечен от феновете на “сините”.

В Кипър специалистът заяви, че не е избягал от страх от България, а е приел предоставения му шанс, както и че целта му е първото място в класирането.

“Да ви кажа честно, отдавна не съм се чувствал толкова добре, защото ме посрещнаха изключително топло, а когато се чувствам добре, резултатите не закъсняват. АЕЛ е един от водещите отбори в Кипър, преди 2 години е бил шампион. Преди моето назначаване са имали трудности с намирането на треньора.

Конкретна цел няма, но апетитът идва с яденето. След тези мачове ще се стремим да вземем шампионска титла, надявам се силите ни да стигнат, заяви Петев в ефира на ТВ7. - Ако мога да сравня нашето и кипърското първенство, тук има 5-6 отбора на много високо ниво, които всеки един може да се намеси в борбата за титлата. Коефициентът на шампиона е за трети кръг на квалификациите в Шампионската лига.

На мача с Аполон имаше повече от 13 000 зрители, това е най-голямото дерби в Лимасол. Повече хора има на тези водещи 4-5 отбора, Омония, Анортозис, Аполон, АЕЛ. Една година съм играл в Гърция, така че съм добре с езика. След като напуснах имах доста оферти, но в интерес на истината стана много бързо. Обади ми се президентът и в рамките на три дни приключихме всичко. Радвам се, че приех и съм амбициран да постигна нещо тук. Договорът ми е за две години.”