Един румънец се превърна в герой за Лудогорец и името му не спира да се повтаря в последните часове. Козмин Моци изигра решаваща роля за класирането на тима в групите на Шампионската лига. След 1:0 в редовното време, което прати двубоят със Стяуа в продължения, Моци трябваше да сложи ръкавиците и вратарския екип, за да замени изгонения титулярен страж Владислав Стоянов. Румънецът хвана две дузпи на румънския тим и изпрати Лудогорец в групите на Шампионската лига.

Моци е роден на 3 декември 1984 година в Решица, западна Румъния. Започва да играе именно в родния си град - в ЧШМ Решица, където обаче не остава за дълго. През 2002 година преминава в Университатя Крайова, където остава три сезона - до 2005 година. През лятото на 2005-та е привлечен от един от столичните грандове - Динамо Букурещ. Още същата есен Козмин Моци за първи път се изправя срещу български отбор. Румънският тим гостува на "Левски" в мач от групите на турнира за Купата на УЕФА. Българите побеждават с 1:0, а Моци играе на прилично ниво. Дори нещо повече - след двубоя Станимир Стоилов веднага започва да прави опити да го привлече. През зимата е първата оферта на "Левски", който по това време се ръководи от тандема Сираков - Стоилов. Йоан Бекали обаче заковава цена от 2 милиона долара на тогавашния 21-годишен сърцат защитник и сделката се проваля. Но не окончателно. През април 2006 година самият Моци дава интервюта, че през лятото отива в "Левски", тъй като договорът му с Динамо изтича и той става свободен агент. Сираков и Стоилов започват нова офанзива по преговори за евентуална сделка: "Дай Боже Моци наистина да дойде при нас. До момента обаче не знам той да е подписвал договор с нас", заявява Станимир Стоилов.

Нещата обаче отново удрят на камък, но в началото на пролетта на 2007 година отново се шуми около интереса на "сините" към румънеца. "Левски" и Динамо Букурещ играят контрола (1:1), в която участие взима и Моци. След мача Стоилов казва: „Моци го исках преди, но тогава цената бе доста висока. Ще продължим да гледаме футболисти от цяла Европа. В Румъния има много добри играчи, но първенството им е на по-високо ниво и е нормално и цените да са по-големи." В крайна сметка Козмин остава в Динамо и през лятото на 2008 година е пратен под наем за кратко в италианския Сиена. Преди да отиде там има интерес от Лацио. Президентът Клаудио Лотито пътува до Румъния за последни преговори, но нещата се разпадат на финалната права и Моци е пратен в Сиена. Бранителят отново се връща в Динамо и изкарва три сезона 2009-2012, когато през лятото на 2012-та подписва с Лудогорец.