Сръбски централен защитник е бил предложен на “Левски”, научи БЛИЦ. 26-годишният Вукашин Томич се подвизава в казахстанския Тараз. Той е истински гигант – висок е 198 см и тежи 90 кг. Бранителят е бил препоръчан на “сините” шефове лично от Люпко Петрович.

Легендарният сръбски специалист беше старши треньор на Тараз доскоро и отлично познава качествата на футболиста.
Както е известно, на “Герена” спешно търсят качествен централен защитник и вече отказаха няколко опции. Едни от вариантите пропаднаха заради високите финансови претенции на играчите, а други – заради ниската им класа.

Вукашин Томич е доста интересна личност. В родината му го наричат Сръбския Матераци заради солидната фигура и множеството татуировки. Почти цялото тяло на сърбина е нарисувано, подобно на бившия италиански национал Марко Матераци. Освен това Томич обича да рисува в свободното си време, като дете е тренирал кикбокс. Изобщо – нетипичен футболист. “Аз мисля, че тялото ми е моето списание, а моите татуировки - моята история. Всичките ми рисунки са твърде лични, всяка от тях символизира нещо и означава много за мен, признава Томич. - Татусите за мен са като наркотик и страст. Когато направиш първата татуировка, веднага почваш да си мислиш каква да бъде следващата. А после не можеш да се спреш. Да, това е наркотик!” В кариерата си сърбинът е ритал още за Напредак, Траял, Копаоник, Ягодина и Младост. Преди време Томич беше искан от предишния треньор на "Левски" Илиан Илиев, но исканата трансферна сума отказа "сините".