12 милиона долара ще получи Българският футболен съюз от ФИФА, ако националният ни отбор се класира за световното първенство в Катар догодина, разбра БЛИЦ. Шансовете не изглеждат големи, тъй като сме в една квалификационна група с Швейцария, Италия, Северна Ирландия и Литва.

Първият ни мач е днес срещу „швейцарците“ от 19 часа на националния стадион „Васил Левски“.

Предни няколко дни шефове на БФС и представители на националния отбор са преговаряли относно размера на премиите, които ще вземат треньори, играчи и целият щаб, ако сторим чудото.

Начален Бонус до 1000 лв. за онлайн казино игри от efbet

Достоверни източници съобщиха, че е постигнато следното споразумение – при класиране за Мондиала всички в тима ще си поделят 40% от сумата, която БФС ще получи от УЕФА. Това означава, че 4,8 милиона долара ще бъдат разделени между всички футболисти, участвали в квалификациите, треньорът, помощниците му и останалата част от екипа, в която влизат масажисти, лекари, скаути и други.

Отделно в момента вървят преговори и за обща премия за първите ни три квалификации – днес с Швейцария, в неделя с Италия и на 31 март със Северна Ирландия.

„Това е пакетна премия, но още не е уточнен размерът й. Тя ще бъде раздадена при победи или равенства в тези три мача“, уточниха източници на БЛИЦ. 
Нашата група от квалификациите за Мондиал 2022