След като преди минути ЦСКА подписа с нападателя от Люксембург Орелиен Жоахим, малко по-късно "червените" привлякоха и Луис Соарес, научи БЛИЦ.

Естествено, не става въпрос за прословутия уругвайски нападател, а за него съименник и съфамилник от Кабо Верде. Още по-интересното е, че въпросният Луис Соарес носи прякора Платини. Той е на 27 години, играе като халф, а за последно е носил екипа на кипърския Омония (Никозия).

Луис Карлос Алмада Соарес, както е пълното има на халфа, започва кариерата си в родината си с екипа на тима Спортинг Прая, след което през 2008 година преминава в португалския Академика, където престоява два сезона, без да запише нито един официален мач за първенство. В този период той е преотстъпван под наем в нискоразредните португалски Турисензе и Сертанензе.

От лятото на 2010 до 2013 година Луис Соарес играе в друг португалски клуб Санта Клара, с екипа на който записва 80 мача и 10 гола за първенство. През сезон 2013/14 е част от кипърския Омония, където записва 29 срещи и 3 попадения.

За националния отбор на Кабо Верде халфът има 10 мача и 1 отбелязан гол.

Следете с БЛИЦ: "А" група - трансфери и подготовка

БЛИЦ ви представя всичко за българското участие в Европа