Председателят на фен фракцията на "Левски" "София-Запад" Антон Калчев разясни пред БЛИЦ защо се иска всички привърженици да са в черно и каква е целта на маските, които усилено се продават във фенклуба. Утре от 16:00 часа на стадион "Васил Левски" е Вечното дерби между "сините" и ЦСКА, а напрежението расте постоянно.

"Не знам каква е тази истерия, че ще сме в черно и с маски. Не отиваме да убиваме, нито да правим безредици или нещо друго. Имаме идея за уникална хореография и черните дрехи и маските са част от нея. Успокойте се...", сподели Калчев пред БЛИЦ.

"Всъщност, може би това с маските няма да стане, защото според закона нямаме право да влизаме на стадион със скрити лица. Все пак, който иска, нека си вземе маска, за да стане по-добра хореографията", допълни председателят на "София - Запад".

"Тръгнаха приказки, че едва ли не ще нападаме бежанците. Те тези бежанци са вече месец около нас и не ние им създаваме проблеми, а те на нас. Имаме познати в полицията, които пък ни казаха да очакваме провокации от страна на охраняващите нашия сектор. Дано всичко мине нормално, сега отиваме с Владимир Владимиров да разговаряме с полицаите, за да разберат, че нямаме никакви намерения да правим някакви зулуми и да става страшно на стадиона. Ще им обясним, че това е част от хореографията. Отиваме да видим победата на "Левски", да помогнем за нея, да се позабавляваме и да се приберем щастливи после. Това е", завърши Калчев.