Стяуа приема Лудогорец днес от 21:45 часа в първи плейоф за влизане в групите на Шампионската лига. Двубоят е в Букурещ на "Арена Национал". Лудогорец за трета поредна година прави опит да пробие до групите на Шампионската лига. През миналото лято тимът се изправи срещу швейцарския Базел на прага на същинската фаза, но отпадна след две загуби. В първия мач Лудогорец падна с 2:4, а на реванша отстъпи с 0:2 и се премести в групите на Лига Европа.

От състава на Лудогорец от лятото на 2013 година в момента липсват само четирима играчи. В тима вече не са Иван Стоянов, който премина в ЦСКА, Мишел Платини, който отиде в Славия, както Теро Мантула и Витиня. Мантула остана без картотека за турнира, а Витиня е контузен. Като цяло Лудогорец запази състава си и освен двамата напуснали (Иван Стоянов и Платини), няма други отсъстващи.

За разлика от Лудогорец - Стяуа, направи тотална промяна в състава, като само това лято напуснаха 11 футболисти и бяха привлечени нови 10.

Лудогорец срещу Базел в двата мача от лятото на 2013 година - Владислав Стоянов, Жуниор Кайсара, Шоко, Козмин Моци, Александър Барт, Теро Мантула, Йордан Минев, Светослав Дяков, Христо Златински, Фабио Ешпиньо, Даниел Абало, Върджил Мисиджан, Иван Стоянов, Витиня, Марселиньо, Михаил Александров, Роман Безяк, Мишел Платини

Сега липсват - Иван Стоянов (ЦСКА), Теро Мантула (без картотека), Витиня (контузен), Мишел Платини (Славия).

Шампионска лига - сезон 2014/15
БЛИЦ ви представя всичко за българското участие в Европа
Следете с БЛИЦ: "А" група - трансфери и подготовка
"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите