Единственият клубен стадион в София, който ще получи лиценз от УЕФА за предстоящите мачове от евротурнирите е “Георги Аспарухов”. Собственикът на “Левски” Тодор Батков обаче смята, че това ще бъде последната година, в която “сините” ще играят домакинските си срещи на “Герена”, ако не започне спешен ремонт.

”Към този момент мога да кажа, че “Георги Аспарухов” ще има лиценз за сезона 2011/12, но не и след това. Проблеми нямат само в Ловеч и Бургас, всичко е наред и с националния стадион “Васил Левски”, заяви адвокатът по време на срещата на столичните босове, на която бяха направени предложения за финансирането на реконструкцията на съоръженията в столицата.

Той разкри подробности около лицензирането и плановете на УЕФА за увеличаване на изискванията: ”Участвам в спортната комисия на УЕФА, която се заминава със състоянието на стадионите. Имаше идея още от новия сезон да бъде въведено изискване 80 процента от седалките да бъдат покрити. То отпадна, защото в противен случай трябваше да задраскаме половин Европа от картата на футбола. През септември ще има нова среща и не изключвам възможността чиновниците от централата да наложат желанието си”.

“Герена” отговаря на почти всички условия към този етап. Всяка година идват по 20 души от лицензионната комисия и се пазарим както трябва да направим и какво може да оставим за следващата година. При нас условията за журналистите са много лоши, разпъваме едни палатки преди и след мачовете и ставаме за смях”, призна за проблемите собственикът на “Левски”.