ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 2 - ТУК!

Отказът на ЦСКА да играе в Лига Европа и последвалото включване на “Ботев” (Пловдив) породи много въпроси и слухове. Заговори се, че лицензът на “червените” за евротурнирите е бил отнет, като съществува вариант клубът да бъде изваден и от “А” група. От БФС обясниха пред БЛИЦ как се е стигнало до вкарването на пловдивчани в Лига Европа и каква ще е съдбата на ЦСКА.

“Начинът, по който “Ботев” беше вкаран в Лига Европа, е изцяло съгласуван с УЕФА. Дори можем да кажем, че нещата се случиха по препоръка на Евроцентралата. Истината е, че БФС не отне, а само оттегли лиценза на ЦСКА за евротурнирите. Това на практика отвори мястото за пловдивчани”, обясни пред БЛИЦ пресаташето на футболния съюз Павел Колев.

”Решението за лиценза на ЦСКА по никакъв начин не поставя под съмнение участието на “червените” в “А” група. Те имат лиценз за родното първенство и вече от тях зависи, дали ще участват в него. Доколкото знаем, няма да има негативни последствия от УЕФА срещу ЦСКА заради отказа на клуба да играе в Лига Европа. Единствената причина да оттеглим лиценза на “червените” за евротурнирите, естествено, след тяхното решение да не участват, беше, за да може “Ботев” (Пд) да заеме тяхното място и така страната ни да бъде представяна от четири отбора в Европа”, завърши Колев./БЛИЦ