ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 2 - ТУК!

Циркът в ЦСКА продължава със страшна сила. Един от шефовете на "Титан" Иво Иванов даде дълго изявление пред журналистите преди контролата със Славия на "Българска армия". От казаното стана ясно, че пернишките бизнесмени остават собственици на ЦСКА, а преговорите с Гриша Ганчев са пропаднали.

"Първо ще започна с това, кой е собственик на ЦСКА. Преди време се появи група бизнесмени, която поиска да купи настоящото дружество. За да няма спекуалции, че "Титан" иска да задържи акиците, ние направихме бланково джиро, което не дава собственост върху акциите на Христо Стоичков, но има право да се разпорежда с тях. Направихме срещата, предоставихме акциите, но имахме пълен отказ. Акциите отново са върнати отново на нас, ние сме собственици, не сме преставали да бъдем. Бланковото джиро означава само право на разпореждане и нищо друго. Този вариант отпадна. Никой не иска да купи това дружество. Вариантът със сливане миисля, че също е отпаднал, така че ние сме собственици на ЦСКА. Непрекъснато плащаме нещо от миналото. И най-добрият финансист да дойде не се знае какво ще изскочи старо да се плаща. Само за този месец сме дали 2 милиона лева стари задължения. Започваме да плащаме заплатите, за да задържим футболистите, търсим някой спонсор, ако някой иска, да помага. Надяваме се да остане Христо Стоичков. Заплатите ще се изплатят, отборът няма да се разпадне, но не можем да се справим сами", заяви Иво Иванов.

"В  този вариант - бизнесмените, в това число Гриша Ганчев, да инвестират в това дружество, не фигурираше името на Гриша Ганчев. В другия вариант да направим нов клуб, да направим сливане, ставаше въпрос да дойде Гриша Ганчев с още бизнесмени. Смятам, че този вариант отпадна. Отборът ще играе в "А" група, единствено в Лига Европа няма да участваме. Реалните дългове на клуба са около 12 милиона лева.

Защо отказахме Европа ли?! Преговорите бяха в напреднала фаза, имаше потвърждение за сделка и в един момент всичко изчезна.

"Ситуацията е много проста, ние сме собственици и с всички сили и средства ще се мъчим да се оправяме. Ако има някой да помага, добре дошъл. Фалит - използвана е по-силна дума. Дружеството не е във фалит. Положението е тежко, не мога да кажа, че нещата са розови, но нещата биха могли да се оправят. Това е наше дружество и полека-лека ще санираме, ще намалим заплатите, ще редуцираме заплатите на футболистите, ще намалим и целите. Ние пари за акциите не искаме, искаме най-доброто за клуба. Няма опасност да не завършим шампионата, както сме карали до сега, така ще продължим. Всичко е Божа работа.

На въпрос за Гриша Ганчев, Иво Иванов каза: "Трябва него да го попитате защо се отказа. Понеже нищо не се случва, има напрежение в обществото, затова ви обяснявам какво се случва. Това са нещата. Гриша Ганчев не беше вариант за старото дружество, него го искаха други хора, искаха обаче гарант, че няма да има пречка от наша страна, затова направих бланково джиро на Христо Стоичков, да преговаря с други хора.