Играй БЛИЦ ГЕЙМ - ТУК!

"Левски" гостува на Локомотив (Пловдив) в мач от 25-ия кръг на "А" група. Срещата стартира в 17:30 часа на "Лаута", като трите точки са от жизненоважно значение за "сините", водени от Николай Митов. Наставникът все още няма загуба начело на "Левски", след като замени Илиан Илиев след нулевото равенство с Пирин (Гоце Делчев).

Митов се надява да продължи отличната си серия с помощта на ентусиазма от победите над Литекс и ЦСКА, за да може да държи в напрежение лидера Лудогорец, който с актив от 57 точки има предимство от 2 пред "сините". Мачът днес е по-специален за наставника на "Левски", който преди завръщането си на "Герена" работи на "Лаута", като помощник на Емил Велев. Митов сподели, че много уважава Христо Бонев, Атанас Узунов и публиката на "смърфовете", но днес това остава на заден план и го интересуват само и единствено трите точки, които "сините" трябва да прибавят в актива си.

От друга страна пък Локо (Пд) се очаква да бъде стимулиран с парични бонуси от Лудогорец, ако успее да препъне "Левски". Любопитното е, че разградчани имаха големи затруднения в домакинството си на "смърфовете" преди няколко кръга, когато спечелиха много трудно с 1:0 след гол на Жуниор Кишада в края. Сега обаче шампионите искат помощ от Локо (Пд) с надеждата Стефан Генов и избраниците му да им помогнат в защитата на титлата.

Ако спечелят трите точки на "Лаута", "сините" ще оглавят класирането поне до утре, когато Лудогорец приема Черноморец. "Смърфовете" играят не само за премии, а и за честта си и за своята вярна публика, която се очаква да изпълни трибуните за днешния мач. Както вече стана ясно, Николай Митов и за този двубой не може да разчита на контузения Базил Де Карвальо. Така голмайсторът на "сините" няма да играе именно на "Лаута", където преди време радваше феновете с попаденията си за Локо (Пд). При отсъствието му атаката на "Левски" отново ще води Жоао Силва, който се превърна в герой срещу ЦСКА, наказвайки Томаш Черни в 90-ата минута и донасяйки победата на "сините" във вечното дерби с 2:1. Зад португалеца днес се очаква да играе Рене Михелич, докато Гари Родригес и Кристовао Рамос ще бъдат по крилата. В центъра на терена Митов най-вероятно ще заложи на рожденика Стефан Велев и Христо Йовов, като същестува вариант Бижутера да остане сред резервите днес и мястото му сред титулярите да заеме Станислав Ангелов.

В защитата на "сините" изненади не се очакват. Дъстли Мулдер ще бъде на десния бек, Нуно Пинто на левия, а като двойка централни защитници би трябвало да започнат Даниел Димов и Ромен Ели. Бившият играчи на Локо (Пд) Йордан Милиев и Илиян Йорданов също ще очакват шанс за изява.

И докато Митов не може да разчита единствено на Базил Де Карвальо, то наставникът на "смърфовете" Стефан Генов има доста кадрови проблеми. До последно под въпрос ще е Даниел Георгиев, а трайно контузени са Йордан Юруков, Атанас Атанасов и Георги Мечечиев. Атаката на Локо (Пд) се очаква да води Георги Стефанов, подпомаган от Рангел Абушев, Тодор Тимонов и Станислав Маламов.


Levski_.jpglok.jpg
ЛОКО (Пд) - "ЛЕВСКИ"

Днес от 17:30 часа
Пловдив, стадион "Локомотив"
Съдия: Радан Мирянов

bnt1.jpg
 

ЛОКО (Пд): Йордан Господинов, Костадин Марков, Кирил Котев, Мартин Кавдански, Диего Фераресо, Даниел Георгиев, Христо Златински, Тодор Тимонов, Рангел Абушев, Станислав Маламов, Георги Стефанов
Контузени: Йордан Юруков, Атанас Атанасов, Георги Мечечиев
Наказан: Валери Георгиев
Треньор: Стефан Генов

"ЛЕВСКИ": Пламен Илиев, Дъстли Мулдер, Даниел Димов, Ромен Ели, Нуно Пинто, Христо Йовов, Стефан Велев, Кристовао Рамос, Гари Родригес, Рене Михелич, Жоао Силва
Контузен: Базил Де Карвальо
Наказани: няма
Треньор: Николай Митов

Баланс: 107 мача, 14 победи за Локо (Пд), 21 равенства, 72 победи за "Левски", г.р. 233:87 за "Левски"

Любопитни факти:

* Локо (Пд) има най-много поражения в "А" група именно от "Левски" - 72, т.е. тимът е загубил 67% от двубоите си със "сините", срещу тях е допуснал и най-много голове - 233.

* През последните 10 години "смърфовете" са един от най-неприятните съпeрници на "сините", които в последните си 10 гостувания на "Лаута" имат 4 поражения за първенство, а миналата година отпаднаха и от турнира за Купата на България.

* Последният сблъсък между двата състава на "Лаута" беше исторически за домакините. Миналата пролет (6 май) Локо (Пд) стигна до успех с 3:2, след като губеше с 0:2. По това време настоящият наставник на "сините" бе помощник на Емил Велев-Кокала в щаба на "смърфовете". Няколко седмици по-рано, отново след обрат, "черно-белите" изхвърлиха "Левски" от Купата на България. До 89-ата минута те изоставаха с 0:1, но се промъкнаха напред след продължения, а впоследствие стигнаха и до финала, където обаче загубиха от Лудогорец с 1:2.

* От общо 52 срещи за първенство в Пловдив срещу шампиона на България от 2004 година "сините" имат 24 победи, 17 пъти са завършвали наравно, а 11 пъти Локомотив е бил победител.

* "Левски" допусна единствената си загуба до момента през пролетния полусезон точно в Пловдив - при гостуването на "Ботев" (0:2).

* Португалецът Жоао Силза вкара първия си гол в "А" група точно при победата с 2:1 над Локо (Пд) в 10-ия кръг. Същото тогава стори и друг чужденец - Роден Ели.

* Още два мача са необходими на титулярния вратар на "смърфовете" Йордан Господинов, за да закръгли на 250 двубоите си в елита.

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ