Играй БЛИЦ ГЕЙМ - ТУК!

Изпълнителният директор на ЦСКА Георги Илиев-Майкъла коментира няколко теми след победата с 3:2 срещу Черно море. Една от тях беше липсата на феърплей в последните мачове в “А” група.

Илиев беше попитан, дали грешките през първото полувреме са плод на бойкот. “Не би трябвало да ми минава през главата такова нещо. Няколко мача правим такива фатални грешки. Като гледам другите отбори как се раздават с финансови облаги започвам да се замислям дали някой от тях не прави нещо срещу ЦСКА. Не вярвам играч от ЦСКА да направи такова нещо. Всички знаят какво става, лошото е, че го знаят от 20 години и не взимат мерки. Това е безобразие. И после се чудим защо отпадаме в първи кръг и националният ни отбор е трагичен. Едва сега Любо Пенев успява с дисциплина да направи нещо. Не знам защо никой не взима мерки. Да ги вкарат два отбора в следствието и на третия ден всичко ще си кажат. И собственици, и треньори така упорито да казват, че са играли толкова мобилизирано, всичко са направили, а то е смешно. И какво като станеш шампион и участваш в турнирите?!”, заяви Георги Илиев.

“Страшно е това отсъствие на публика, това се отразява и на ЦСКА. Каквото и да правиш, феновете са против ЦСКА. Нямам обяснение, може би са против собствениците. Имат нещо лично или и аз не знам какво. Не е нормално ЦСКА да играе в такава обстановка. ЦСКА съществува благодарение на феновете. Това, което е в момента, е трагедия. За мен ЦСКА не може да го има без феновете, говоря за нормалните фенове, а не онези, които имат бизнес интереси”, допълни директорът.

“ЦСКА, ако не е на първо място, всичко друго е загуба. Ние загубихме основните мачове, дербитата. Паднахме от Литекс – важен мач, за да влезем в борбата за шампионската титла. След това срещу “Левски”. Направихме по-слаб втори сезон от първия. Да, ние ще участваме в турнирите, но искам два оставим някаква следа. Тука с Гоце Делчев и с Черно море – да, задължително е да бием, но това не е следата. Историята помни само победителите. Никой няма да запомни, че днес бием с 3:2, а ако минем два-три кръга в Европа. Никой не помни, че си бил втори, трети или четвърти или да си отпаднал от Мура или Локо София. Игрите в България са много сериозни – финансово. Лошото е, че никой не иска да вземе мерки. Да не коментираме кои са най-големите играчи. Лошо е, че това са ръководителите, основно всичко идва от тях”, каза още Георги Илиев.

“Един отбор ми покажете да има по-добро качество. Вижте Славия, какъв прекрасен състав, днес напълно променен срещу Лудогорец. А преди няколко дни с “Ботев” (Враца). “Левски”?! Какъв отбор е да участва в турнирите или да е някаква класа над другите. Не може да бие един мач сериозно, с разлика. Отборите са толкова изравнени на ниско ниво, че по-добре да не ги коментираме”, завърши шефът./БЛИЦ