Общо шестима играчи на ЦСКА и Левски ще трябва да бъдат много внимателни по време на днешното издание на вечното дерби, тъй като са с натрупани картони и може да пропуснат предстоящите през другата седмица полуфинални реванши за купата на България.

Четирима от тях са в състава на „армейците“. Десният бек Иван Турицов може да „изгори“ за два мача. В първата среща с „белите“ той получи осмия си жълт картон за сезона. Ако днес получи официално предупреждение от съдията Георги Кабаков, Турицов ще пропусне реванша със Славия и предстоящото дерби с Лудогорец.

С наказание за един мач от състава на ЦСКА са застрашени Томас Лам, Карло Мухар и Тибо Вион. Те имат по четири натрупани жълти картони. Във вторник срещу Славия (2:0) Мухар се завърна в игра след изпърпяно наказание заради червения картон, получен на мача с Берое.

Двама играчи на Левски пък „висят“ с картони и може да пропуснат реванша с Лудогорец. След като вкара победната дузпа за 3:2 срещу „орлите“ в сряда, Марин Петков получи четвъртия си жълт картон за сезона. Халфът Илиян Стефанов също е сред застрашените. Той има два жълти картона през есента като играч на Берое и два след трансфера си в Левски през зимата. Ако днес получат официални предупреждения от Кабаков, Петков и Стефанов няма да може да играят в реванша с Лудогорец на 22 април.

Еfbet Лига - сезон 2021/2022
Купа на България - сезон 2021/2022