Легендата на "Левски" Наско Сираков определи Тодор Батков за главен виновник за кризата в клуба навръх 100-годишнината му. Бронзовият медалист от САЩ'94 гостува в предаване "Дневен ред" по TV7, където говори за "сините", за юбилея и за ЦСКА.

"Категорично най-голямата вина за кризата в "Левски" е на Тодор Батков. Това е безспорно. Но нека да не обвиняваме който и да е в навечерието. Като го видя някой ден Тодор, ще му кажа в очите какво мисля за неговото управление. Съвети не давам, ще кажат, че се меся. Пожелавам успех на всеки, който се захваща с "Левски". Доколко обаче ще му бъде позволено да направи нещо – това е друг въпрос. Този филм съм го гледал последните три години и половина."

"Докато Батков е начело на "Левски", отборът няма да излезе от този кръг. Или поне докато той не си промени напълно начина на управление. Батков безспорно има желание "Левски" да е шампион всяка една година. Той обаче не прави нищо или прави много малко, за да се получава това нещо. Той е абсолютен лаик във футбола. И 30 години да остане президент на "Левски", пак няма да разбира нищо от футбол.

Тодор Батков да дойде в студиото и да каже кой е истинският собственик на "Левски". Доколкото аз знам, по-голямата част от акциите на "Левски" все още се водят на името на Батков. Затова и казвам – той е най-големият виновник за състоянието на отбора. В който е хлябтът и сиренето, по това как ги реже парчетата – той е виновен. А за Бойко Борисов – не знам дали е собственик."

Сираков подкрепи вечния съперник ЦСКА за смелостта да излезе на фондовата борса. "Синята" легенда обаче има и различно виждане по въпроса относно управлението им.

"Пътят на "Левски" и ЦСКА е да излязат на фондовата борса. За да има успех едно такова начинание, клубовете трябва да се управляват по различен начин и от други хора. Трябва да са печеливши дружества. Тези клубове са абсолютно губещи в последните пет-шест и повече години. Това е предпоставка за провал на подобно начинание. "Левски" и ЦСКА стигнаха до там, да се радват само на победите си един срещу друг", каза Наско.

"100 години на любимия ми клуб – това е нещо наистина уникално. Дано утрешният ден се превърне в един изключителен празник. Как няма да присъствам? Глупости. Това никога не ми е минавало през главата. Колко пъти се случва в живота на човек да чества стогодишнина. "Левски" е за хора като мен, за обикновените хора, за тези, които обичат клуба, за тези, които живота си дават за "Левски". Трябва да отдадем заслуженото на хората, които направиха всичко възможно този празник да се състои. През последните години имаше невероятен отлив на публика, а за броени часове се изкупиха почти всички билети за Националния стадион. Това говори за една кауза, която трябва да се адмирира."

"Който прочете новата ми книга "Наско Сираков – Единакът", ще разбере какъв човек съм наистина. Четох я и щях да се разрева. Много ме развълнува. Това е подарък за левскарите. Над 70 човека участват в създаването на тази книга. Това не е труд, който трябва да ме вдигне на пиедестал. Просто ме показва в истинската ми светлина", каза още Наско Сираков.