Полузащитникът Лъчезар Балтанов е първият привлечен в "Левски" след завръщането на Георги Иванов. Юношата на "сините" подписа днес договор с клуба за 2 години, след което заяви пред БЛИЦ, че е много радостен от факта, че Гонзо го е поканил обратно на "Герена".

"Много се радвам и съм изключително щастлив. Преди малко подписах договор за 2 години и отново ще имам честта да защитавам синия екип. Дано този път остана по-дълго на "Герена" и да се докажа. Зарадвах се, когато Георги Иванов ми се обади и ме покани. Веднага приех да играя за "Левски", изобщо не съм се замислял. Желанието ми беше да се завърна в клуба, в който съм израснал", заяви Балтанов пред БЛИЦ.

"Имах няколко оферти, включително и от чужбина, но на "Левски" няма как да се откаже. Преди години печелех трофеи с любимия отбор. Сега се върнах, за да го правя отново. Само като си спомня какви невероятни преживявания съм имал... настръхвам", коментира 25-годишният халф.

"Ще направя всичко по силите си, за да помагам на "Левски" през новия сезон. Не знам дали съм привлечен за заместник на Владимир Гаджев. Нямам идея дали други от съотборниците ми в Черноморец ще дойдат на "Герена", каза Балтанов, след като се заговори, че Гонзо ще върне и Симеон Райков.

"В Черноморец натрупах нужния опит и самочувствие. Благодарен съм на Димитър Димитров. Съжалявам, че така се получиха нещата. Черноморец трябва да бъде в "А" група, дано клубът се съживи. За Бургас е огромна загуба, че няма да има отбор в елита. Феновете не го заслужават. В Черноморец беше много тежко. Нямам сметки за разчистване с тях, разтрогнахме по взаимно съгласие", каза още Балтанов, който изкара последните два сезона при "акулите".

"Какво мога да обещая на феновете ли? Искам да знаят, че аз ще давам най-доброто от себе си за любимия "Левски". Сигурен съм, че и съотборниците ми ще правят същото. Надявам се да радваме привържениците през новия сезон и да печелил трофеи", оптимист е юношата на "Левски".
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ