Селекционерът на националния отбор Станимир Стоилов заяви на специална пресконференция пред английските медии, че България в никакъв случай няма да излезе в мача с Англия на "Уембли", за да се брани. Мъри бе категоричен, че тимът ни ще търси успеха в първата си евроквалификация, която стартира в 22:00 часа и ще бъде предавана директно по ТВ+ за абонатите на "Булсатком".
stoilov_wembley1.jpg
"Едно нещо трябва да стане ясно - България няма да излезе на "Уембли", за да се брани. Това не е в моя стил. Нашата цел ще бъде да задържаме колкото се може по-дълго топката и оттам да организираме атаки. Домакините разполагат с доста качествени играчи, но ние ще се опитаме да измъкнем нещо от този двубой. Загубата няма да ни удовлетвори дори и да се представим на ниво. Трябва да печелим точки, ако искаме да се класираме", заяви Стоилов.

"Напрежението, на което е подложен Фабио Капело, е проблем на английския отбор и на играчите. Би било хубаво, ако можем да се възползваме от това. Според мен проблемът на английския национален отбор преди големи първенства е краткото време за възстановяване на футболистите", каза Мъри.

На въпрос дали е гледал Германия - Англия на Световното в ЮАР той заяви: "Гледах този мач, който бе решен от сериозен съдийски гаф. Ако беше признато попадението на Лампард, те щяха да имат сериозни психологическо предимство и не се знае как щеше да завърши срещата."
stoilov_wembley2.jpg
Стоилов бе попитан и как българските футболисти ще пазят Уейн Рууни и дали ще си служат с неспортсменски действия. "Не е в стила на България да използва грубости. Футболът е игра за джентълмени, ще пазим Рууни с изцяло футболни средства", каза по този повод Мъри.

Единственият футболист, за когото питаха конкретно английските журналисти, бе Валери Божинов. Въпросът бе свързан с фактът, че той не е бил оценен в Манчестър Сити и дали това ще го мотивира повече. "Нормално е да е така. Няколко сериозни контузии му попречиха да разкрие напълно качествата си в Сити. Но той все пак защитава цветовете на България и не може да става дума за някакъв реваншизъм пред определени хора", продължи Стоилов.

На въпрос, може ли трансферната сага около Ивелин Попов да го разконцентрира за мача, Мъри отговори - "Тук ставаше дума само за един ден. Надявам се всичко това, което се случи с него да го мотивира двойно."

"Единствената въпросителна пред мен е в какво състояние е Георги Пеев след претърпяната операция", каза още националният селекционер на България. /БЛИЦ