Как е възможно селекционерът Любослав Пенев да се радва на случилото се на трибуните по време на мача България - Хърватия (0:1)? Това питат медии от цял свят и нападат треньора на "лъвовете" за изказванията му след срещата.

Както е известно, по време на срещата първо имаше бой между привърженици в сектор "Б", а минута по-късно започнаха да летят бомбички, димки и факли между български и хърватски фенове. Двубоят дори бе прекъснат за няколко минути докато положението се успокои и димът се вдигне. След мача Любослав Пенев отсече: "Това не е библиотека... Димки, факли, всичко е ОК.. Аз такава публика обичам, която подкрепя бурно и сърцато..".

Това не се хареса на медиите, които скочиха на Любо Пенев. Някой го обвиняват, че по този начин подтиква феновете да предизвикват още по-сериозни безредици.

"Българите редовно си патят от пиротехника и инциденти и играят при закрити врати, но това явно не ги притеснява", пишат в Босна.

"Българите се радват на безредиците, селекционерът ги защитава", пишат в част от медиите в Хърватия. И допълват, че накрая Борислав Михайлов хвърлил вината върху гостуващите фенове.

Дори в "Оман Трибюн" пишат за инцидентите, като основата тема и при тях е изказването на Пенев. От изданието допълват, че феновете в България се борят за разрешаване да се вкарва свободно пиротехника на мачовете.

"Според българите факли, димки и фоерверки са нещо нормално по време на мач. Редовно може да се види димна завеса и гърмежи на двубоите от местното първенство...", допълва издание от Дания.

Нашата група "Н" за европейските квалификации