Капитанът на ЦСКА и играещ помощник треньор Тодор Янчев за пореден път намери сили, за да обясни тежкото положение. “Червените” направиха днес 0:0 срещу Локомотив (Пловдив) и след третия кръг продължават да са без победа.

“Не изиграхме така, както искахме днешния мач. Напълно сме в безтегловност, ние сме в нокдаун ли, не знам и аз. Трябва час по-скоро да се вземат. Трябва да се поеме отговорност, защото не може да продължаваме така. Никога не съм бил в по-тежко положение, много трудно се работи в такъв момент. Много е лесно, когато си на първо място с всички привилегии. Когато имаш попътен вятър, е лесно да си капитан и да управляваш такъв кораб. Честно да ви кажа, не съжалявам, че изживявам тези моменти с ЦСКА. Когато обичаш нещо, изживяваш. Да, боли много. Говоря раздвоено, защото съм и част от треньорския щаб, но изживяваме много трудно тези моменти. Надявам се да стъпим на краката си”, заяви Тодор Янчев.

“Имаше някаква уговорка, футболистите се надяваха, но нищо не можем да направим. Когато излезем на терена обаче трябва да се раздаваме. Имаме обаче млади момчета и чужденци, на които им е трудна адаптацията в клуба. Има хора, които много обичат ЦСКА и са с възможности и се надявам те да помогнат и да вземат важни решения. Не знам кои са те, но знам, че има много богати хора, които обичат клуба и лично се моля да ни купи някой. Не съм счетоводител да коментирам пари, но най-важното е да се оправят тези неща. Трябва да има яснота кой кой е в нашия клуб. Не може да чакаме септември, октомври или ноември, вече ми писна. Не може така. Или старото ръководство да продължава да издържа клуба, или новите да влизат по-бързо, така не можем да продължаваме”, завърши капитанът./БЛИЦ