Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙМ 3!

ЦСКА и Локомотив (Пловдив) направиха равенство 0:0 в мач от 3-ия кръг на “А” група. Двубоят се игра в Сливен, тъй като “червените” изтърпяха един мач лишаване от домакинство. Мястото за провеждане на срещата дълго време беше дискутирано през седмицата, като ЦСКА дори беше застрашен от служебна загуба с 0:3, тъй като не успяваше да намери стадион, на който да приеме Локомотив. В крайна сметка срещата се състоя в Сливен, а столичани продължават да са без победа от началото на сезона – загуба от Литекс и две равенства – срещу Черноморец и Локомотив (Пловдив). Отборът остава на 12-о място с 2 точки.

За пет мача от началото на сезона “армейците” имат само един гол –срещу Мура в Лига Европа в София. Срещу Литекс (0:1), Черноморец (1:1, автогол на Траян Дянков) и днес 0:0 срещу Локо (Пловдив).

Футболистите на ЦСКА играха с черни ленти в памет на починалия вчера легендарен играч Крум Янев. Преди началото на двубоя капитанът Тодор Янчев разпъна фланелка с лика на великия футболист на трибуната с “червени” фенове. Привържениците също бяха приготвили хореография и разпънаха транспарант с лика на Крум Янев.

За кой ли път от началото на сезона Стойчо Младенов започна с предизвестен стартов състав заради забраната за картотекиране на новите попълнения. Този път обаче треньорът трябваше да преодолее още една неприятна новина. На загрявката Иван Бандаловски получи контузия и беше заменен от младия Ангел Грънчов. Така в защита отдясно премина Апостол Попов, Грънчов игра с Пламен Крачунов, а отляво Нилсон Антонио. В средата на терена излязоха Тодор Янчев и Лукас Саша, по крилата Нджонго Присо и Карачанаков, а отпред Шеридън и Анисе. Освен всички трудности Апостол Попов игра на инжекции и в края на двубоя едва пазеше равновесие. В последните минути защитникът няколко пъти падна на терена, не успяваше да се задържи на крака.

В началото на двубоя ЦСКА имаше малко по-добри атаки, но Шеридън стреля неточно с глава. В 21-ата минута след разбъркване в наказателното поле на “червените” Рангел Абушев стреля от воле, но вратарят Томаш Черни изби в корнер. Последва далечен удар и опит за прехвърляне на Георги Стефанов на вратаря на “армейците”, но топката мина високо над вратата. В края на първото полувреме съдията Станислав Ставров даде по един жълт картон, удължи само с една минута играта и прибра двата отбора в съблекалните.

През втората част ЦСКА започна по-агресивно. В 53-ата минута Присо стреля отдясно в наказателното поле, но над вратата. Три минути след това Присо центрира, но Анисе с глава би на сантиметри над вратата. В средата на втората част треньорът на Локомотив Емил Велев направи бързи две смени, извади Марин Петров и Рангел Абушев и пусна опитния Константин Мирчев и Николай Станков. В 71-ата минута беше най-чистото положение за ЦСКА, след удар на Карачанаков топката срещна гредата. В 81-ата минута отново полузащитникът имаше шанс да се разпише, но след центриране на Присо би над вратата. В 86-ата минута съдията Станислав Ставров не маркира кристално нарушение на дъгата на наказателното поле за фаул срещу Карачанаков. В 88-ата минута Локомотив остана с човек по-малко след втори жълт и съответно червен картон за Даниел Георгиев. След изстрела от пряк свободен удар на Карачанаков топката срещна стената./БЛИЦ

Двубоят по минути тук

ЦСКА - ЛОКОМОТИВ (ПЛОВДИВ) 0:0

cska.JPG
ЦСКА:
12.Томаш Черни, 25.Ангел Грънчов, 19. Апостол Попов, 66.Пламен Крачунов, 16.Нилсон Антонио, 5.Тодор Янчев, 8.Лукас Саша, 71.Антон Карачанаков, 99.Нджонго Присо, 9.Килиън Шеридън, 17.Абел Анисе
Резерви: 1.Анатоли Господинов, 15.Станко Йовчев, 27.Милен Иванов, 40.Емил Ботев, 43.Юлиан Ненов, 45.Григор Долапчиев


lok.jpg
Локомотив (Пловдив):
1.Стефано Кунчев, 17.Костадин Марков, 3.Валери Георгиев, 5.Павел Ковачев, 77.Диего Фараресо, 16.Христо Златински, 23.Даниел Георгиев, 88.Георги Стефанов (73 - Христо Спасов), 33.Димо Атанасов, 19.Марин Петров (62 - Косьо Мирчев), 4.Рангел Абушев (65 - Николай Станков)
Резерви: 22.Йордан Господинов, 71.Христо Спасов, 89.Станислав Маламов, 6.Кирил Котев, 7.Николай Станков, 55.Мартин Кавдански, 24.Костадин Мирчев


Сливен, стадион "Хаджи Димитър"
Съдии: Станислав Ставров, Петко Павлов, Георги Дойнов
Жълти картони: Нджонго Присо, Нилсон Антонио (ЦСКА); Димо Атанасов, Павел Ковачев (Локомотив Пловдив)
Червен картон: Даниел Георгиев (88-Локомотив)