Треньорът на Висла (Краков) Роберт Мааскант даде кратко интервю за sports.pl преди утрешния реванш с Литекс от третия предварителен кръг на Шампионската лига. Поляците имат аванс от 2:1 след мача в Ловеч.

-Г-н Мааскант, Висла води с 2:1 след първия мач. В Краков ще търсите ли гол, за да сте спокойни за класирането напред?
-Да. Напрежението ще бъде върху съперника. Един бърз гол би решил всичко в наша полза. Ние ще се защитаваме, но не трябва да играем прекалено дефанзивно. Ще заложа на тактика с контраатаки.

-Българите се нуждаят от два гола. Смятяте ли, че може да ги вкарат?
-Те имат свой стил на игра и го показаха в първия мач. Литекс имаше доста положения в Ловеч, но ние също направихме пропуски. Ако двата тима бяха по-точни в завършваща фаза резултатът щеше да бъде сериозен. За предстоящия мач трябва да сме реалисти и да излезем концентрирани, защото Литекс не е лош отбор.

-Какво е състоянието на Ивица Илиев?
-Ивица Илиев няма да играе. Бих искал да го ползвам, но няма да рискувам със състоянието му. Добрата новина е завръщането на Патрик Малецки, така че няма да има разлика в схемата ни. Патрик излиза титуляр.

-Кажете нещо за съперничеството между Дуду и Цветан Генков. В последния мач Дуду показа, че е в по-добра форма.
-Дуду се представи много добре в Лодз. Генков има проблеми. Не съм решил кои от тях ще бъде титуляр, но и двамата са готови за това. Цветан е българин и има специална мотивация срещу Литекс. Дуду пък иска да разбере, какво е усещането да си титуляр в мач от Шампионската лига. С гола срещу Видзев показа, че заслужава мястото си на терена.