Защитникът на ЦСКА Тончи Кукоч даде поредното си интересно интервю, този път за goal.com, където говори за предстоящата евроквалификация на сънародниците му от Хърватия и България. Мачът е в петък от 21:45 часа на "Васил Левски". Любопитното е, че Кукоч лъже своите хора, че билетите за двубоя в София вече са разпродадени, което всъщност не е така. Очакванията са на мача да присъстват около 20-25 хиляди зрители.

За разлика от повечето медии в Хърватия, които опитват да вменят на аудиторията, че "трикольорите" нямат никакъв шанс за позитивен резултат срещу "шахматистите", Кукоч е убеден, че сънародниците му не трябва нито за миг да си помислят за подценяване.

"Ивелин Попов, нападателят и капитан, е наистина много добър футболист. Той може да играе и по крилото, и в центъра, но лично според мен най-сериозната опасност идва от Александър Тонев. Той е играч на Селтик и със сигурност трябва да бъде пазен зорко", коментира Кукоч.

"Мачът е изключително важен за България. Билетите отдавна са продадени, тъй като хората искат да гледат звездите на Хърватия срещу техния тим. Любослав Пенев каза, че иска само три точки и атмосферата ще бъде като ад за хърватите", добавя защитникът на ЦСКА пред goal.com.

"Стоя зад думите си, че съм най-добрият ляв бек в България и ЦСКА ще бъде шампион. В начало ми казваха, че съм арогантен, но след осем мача вече пишат, че съм най-добрият ляв бек в първенството. Дори нещо повече - най-добрият, който някога е идвал в ЦСКА. Вярвам, че моят шанс в националния отбор ще дойде, и то срещу Италия. Играя във водещ отбор и няма вечно да бъда игнориран. В момента в националния отбор няма по-добри на този пост, освен, може би Роберт Ярни и Иван Стринич. Сега повиканите (Пранич, Миличич и Върсалко) изобщо не съм ги чувал даже", каза Кукоч, който за пореден път демонстрира завидно самочувствие.

Защитникът на ЦСКА е помолен също така да коментира писанията в Хърватия, че българската "А" група е много слаба. "Не се притеснявайте. Знам какво казват анализаторите в Хърватия. Нали знаете Лудогорец как в два мача вкара пет парчета на Динамо (Загреб). Българската лига е две класи над хърватската, а Лудогорец играе в Шампионска лига. И то не като Динамо, всички да им се смеят, а е реален претендент, и то срещу отбори като Ливърпул и Реал (Мадрид). А ЦСКА води на този Лудогорец със 7 точки", отговаря Тончи Кукоч.

Нашата група "Н" за европейските квалификации