Капитанът на ЦСКА Валентин Илиев подкрепи вече бившия си съотборник Емил Гъргоров, за когото БЛИЦ първи съобщи, че напуска "червените". Пред нашата агенция Бадема сподели, че си тръгва заради непрестанните лъжи на Александър Томов и Александър Тодоров, а не заради неполучени пари.

„Вие сте чули интервюто на Гъргоров. Аз заставам, съзнавайки моята отговорност, напълно зад неговите думи. Няма да повтарям неговите думи, но мога да кажа, че това бе самата истина. Жалко е, че в цялата ситуация ЦСКА загуби голям лидер, без да отчитам футболните му качества“, каза Илиев след срещата на ЦСКА с Марек (2:1).

„Аз се моля всеки ден Гъргоров да се върне. Ако зависи само от мен, сега ще тръгна за София, за да го върна. Искрено се надявам той да бъде част от нашия отбор, защото с него отборът има съвсем друг облик и на терена, и извън него. Никой не го познава по-добре от мен. Той е златно момче", продължи лидерът на ЦСКА.

„Подкрепям Гъргоров и няма да се отметна от думите си. Който иска, да ми се сърди. Изкараха го сребролюбец и какъв ли не. Той даваше всичко за този отбор. Това се опита да направи и сега. Получиха се разминавания в Боровец, след които той за съжаление се тръгна.

От ръководството искахме единствено да ни казват истината, не сме поставяли ултиматуми кога да ни платят. Още от първия ден знаехме какво е положението и си обещахме, че ще се борим. Зарекохме се да направим големи копмромиси в името на клуба. Единственото ни условие бе ръководството да бъде коректно спрямо нас. Можехме да чакаме не един, два, а четири-пет месеца, но след тях нещата да бъдат така, както сме се разбрали. В тази година имаше не едно или две разминавания. Не мисля, че сме заслужили да ни лъжат в очите", каза още Илиев.

„Единственото, което искаме от тях, е когато имат проблем – ние сме хора, не чудовища – да седнат и да си поговорим. Ако бяхме направили такъв разговор преди Боровец, нищо от последвалото нямаше да се случи", допълни защитникът на ЦСКА.

„Не съм разговарял с никого от ръководството след напускането на Гъргоров. Ако се разцепим, каквито и качества да имаме, няма да постигнем резултати. Вижте Лудогорец – те постигат резултати само защото имат качествени футболисти ли? Не, те имат страхотен колектив. Защо ние постигнахме такива резултати през миналия сезон, каквито никой не очакваше? Защото бяхме супер колектив. Ако не се обединим, не виждам никакъв смисъл.

Аз лично няма да се предам, ще се боря до края. Каквото зависи от мен, ще го давам на и извън терена", завърши капитанът на "червените".