БФС обяви програмата на 14-ия кръг на Еfbet Лига, като за понеделник, 8 ноември, от 17:30 часа е насрочена срещата между ЦСКА и ЦСКА 1948.

Този двубой обаче може да предизвика голямо напрежение, защото през седмицата е предвидена пауза за националните отбори, прогнозира "Мач Телеграф". Според разпоредбите на ФИФА всеки тим, който играе мач в понеделник, трябва изрично да изиска разрешение от федерацията на всяка страна, повикала национал. Ако федерацията не го даде, то клубът няма право да пусне футболиста във въпросния двубой. 

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

Така ЦСКА ще трябва да преговаря с БФС за Иван Турицов, Георги Йомов и Калоян Кръстев, които бяха викнати при „лъвовете“ при последните квалификации. На националите предстои гостуване на Украйна в контрола на 11 ноември и квалификация с Швейцария четири дни по-късно в Люцерн.

Без съмнение най-голямата загуба за ЦСКА ще бъде, ако от Еквадор не се съгласят централният нападател Жорди Кайседо да се забави за мача. Само три дни след срещата с ЦСКА 1948 еквадорците приемат Венецуела в квалификация за световно първенство. 

Пътят до Южна Америка пък е толкова продължителен, че от еквадорската федерация трудно ще оставят на Кайседо още 24 часа в България. Другите национали на „червените“ са финландецът Томас Лам, естонецът Карол Метс и конгоанецът Брадли Мазику, които дори са титуляри в отборите си.

В ЦСКА 1948 най-голямата загуба би било отсъствието на национала Ивайло Чочев.

Efbet Лига - сезон 2021/2022
Купа на България - сезон 2021/2022
БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа