Пловдивският отбор на Оазис спечели регионалния полуфинал на Каменица Фен Купа, който се проведе на Градския стадион "Пловдив". Първенците получиха своя трофей лично от звездата Христо Стоичков, съобщиха организаторите за БЛИЦ.

Камата бе специален гост за финала на пловдивското издание на аматьорския турнир. Стоичков пристигна под тепетата специално за финала, раздаде стотици автографи и награди не само първенците, но и техните подгласници - отборът на Аматьорите.

И всичко това се случва точно, когато в Борисовата градина феновете на ЦСКА протестират заради случващото се в клуба. Привържениците искат незабавно да бъде осъществена сделка и "Титан" най-после да се оттегли, което ще върне Христо Стоичков на "Армията".

Както е известно, легендата изведе "червените" за първа тренировка, след което заведе отбора на лагер в Етрополе, но се вбеси и си тръгна заради неразбориите и неясното бъдеще на клуба.

На въпрос какво смята да прави за вбъдеще, Камата отговори: "Христо Стоичков оттук нататък се отдава на голф, лов и риболов."

"Важно е, че турнира мина добре. Това се случи благодарение на организаторите. Радвам се, че и този път победителят е от Пловдив", каза още Камата пред журналисти на стадион "Пловдив".

На финала Оазис победи Аматьорите след 2:2 в редовното време и 8:7 след дузпи, но двата тима продължават да мечтаят за голямата награда във Фен Купа 2013 – пътуване до Бразилия с посещение на мач на култовия стадион "Маракана", а следващата стъпка за тях ще бъде Големият финал през септември в Сливен.

Трети останаха състезателите от Милениум, които се наложиха с 3:2 след дузпи в малкия финал срещу Райкомерс. Стоил Фърцов от отбора на Райкомерс бе избран за „Най-атрактивен играч”, с което заслужи и специален SPA&test-drive уикенд от Форд Мото Пфое, а Николай Петров от Оазис бе определен за „Най-добър вратар”.

Наградата за „Най-спортсменски отбор” остана за Спортинг, които тръгнаха уверено с две победи, но в директните елиминации загубиха катастрофално от отбора на Райкомерс.

Националните шампиони от юбилейното издание на Каменица Фен Купа, ВипДент, отпаднаха нещастно още в груповата фаза на тазгодишния регионален полуфинал. Пловдивчаните, които преди няколко месеца гледаха на живо испанското Ел Класико, бяха в група с Оазис, Клокотница и Бетони и явно подцениха съперниците си, записвайки едно равенство, една победа и една загуба. В крайна сметка два тима бяха с еднакъв точков актив, но благодарение на головата си разлика тимът на Клокотница се класира на второто място в групата и с това си гарантира място на осминафиналите.

За двата дни от програмата на Градския стадион в Пловдив бяха вкарани близо 250 попадения с оригиналните топки "Адидас". Спортният концерн е сред официалните партньори на турнира и освен екипировката за „приятелите от квартала”, осигурява и много допълнителни награди в битката с F50 – футболната платформа за прецизен удар.