Ако Томов има парите да издържа ЦСКА, защо да не му го върнем. Ако има някаква идея, да заповяда. Това заяви единият от собствениците на "армейците" Иво Иванов, който днес се появи на стадион "Българска армия". Както вече стана ясно, група бизнесмени пожела да вземе клуба от "Титаните", като тя е водена от бившия изпълнителен директор на "червените" от времето на Александър Томов - Александър Тодоров.

"Вчера разбрах от медиите за интереса им. Преди това е имало разговори с Венци Живков", каза Иво Иванов, след като по-рано съобщи, че тази вечер той ще бъде на среща с Александър Тодоров и хора от групата на бизнесмените.

"Александър Тодоров ми каза, че на място ще видя с кого ще преговарям. Ако се убедя, че са сериозни хората, съм готов веднага да им предоставя акциите и да им съдействам. Ако Томов има парите да издържа ЦСКА, защо да не му го върнем. Ако има някаква идея, да заповяда", заяви Иво Иванов.

"ЦСКА не може да бъде чист клуб в момента. Непрекъснато ни излизат задължения, които да плащаме. Нашето мнение е, ако не се разберем с купувачите, да спрем спортните права на това дружество. Друг ЦСКА може да има всякакъв. Има трима човека, които трябва да им направим поклон - Стоян, Паро, Димитър Пенев, хора, които искат да спасят името ЦСКА. Трябва да сме им благодарни, че се нагърбиха с една задача - ЦСКА да остане в "А" група", сподели Иванов.

"Имаше едни сълзи, декларации, тиранията на "Титан" да се махне, ето няма го. Той няма да бъде нито в старото, нито в новото дружество на нашите трима героя. Те смятат, че има хора, които могат да дадат пари за ЦСКА. Идеята им е да вземат един клуб и да остане в "А" група. Законът забранява да се разбиват акциите на ЦСКА и да се продават на фенове, защото се заобикаля борсата", каза босът, който говори и за Христо Стоичков, който уж щеше да е треньор на отбора, а сега дори и ръководството на клуба не знае къде е.

"Не знам къде е Стоичков. Навремето с него имахме уговорка 10-15 бизнесмени да застанат зад клуба", каза още Иванов.

А както е известно, БЛИЦ постоянно ви съобщава къде е Стоичков. Няколко дни той беше на родното Черноморие със съпругата си Мариана, а утре ще е в Пловдив за финалите на регионалното издание на Каменица Фен Купа.

По повод нападките на Камата, че "Титан" е бил пратен от Бойко Борисов да унищожи "армейците", шефът на "червения" клуб коментира: "Ние взехме ЦСКА, преди да дойде ГЕРБ на власт. Не само Борисов, всички наши приятели ни казаха да не се захващаме с това нещо. Васил Божков ми каза, че не ме слуша главата. Точните му думи бяха: "За какво взимаш ЦСКА, не те слуша главата - ще си давате парите и ще ви псуват". Какво е предложението на феновете? Копаха ми гроб, кръстове ми слагаха, не ме искат. Да заповяда някой, който иска да издържа клуба. Половината отбори се клатят и стоят на косъм, скоро няма да има работа за журналистите", добави Иво Иванов.