ЦСКА е заплашен от лишаване от домакинство за дълъг период и солидна глоба заради ексцесиите по време на баража за евротурнирите срещу ЦСКА 1948. „Армейците“ бяха домакин и загубиха с 0:2, а в края на мача фенове от сектор „Г“ нахлуха на терена в опит за саморазправа с играчите от отбора. Въоръжените с тръби, пръти и бетонни отломки ултраси влязоха в кратки единични схватки с полицаите, които доведоха трима ранени служители на органите на реда. Делегатът на мача Христо Ботев е ударен по дясната скула.

Дисциплинарният правилник на БФС предвижда различни по тежест наказания за различните провинения, допуснати по време на двубоя. Предстои Дисциплинарната комисия да се произнесе, след като направи своите тълкования по казуса.

За нахлуване на терена с последствия (прекратяване на срещата), според правилника, е предвидена парична глоба от 10 000 лева и лишаване от домакинство за два мача. Абсолютно същото е наказанието, което се дава за опит за побой или малтретиране на противникови състезатели, служебни и длъжностни лица.

Удар на служебно лице (футболист, треньор или друг член на щаба на един от двата отбора) се санкционира с глоба от 10 000 лева и лишаване от домакинство между 1 и 4 срещи. За нанесен удар на длъжностно лице (съдия, съдийски наблюдател или делегат) е предвидена парична санкция от 10 000 лева и лишаване от домакинство от 1 до 6 двубоя.