ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Нова война гръмна в Европа след дискусията дали на Олимпиадата в Париж догодина да бъдат допуснати руски и беларуски спортисти. Украйна заплаши с бойкот и обяви, че заради войната двете страни трябва да бъдат поставени в тотална изолация.

От Европейския парламент скочиха на предложението на Международния олимпийски комитет руснаци и беларуси все пак да бъдат допуснати и приеха резолюция (444 гласа „за“, 26 „против“ и 37 „въздържал се“), определяйки идеята като "смущаваща" "противоречаща на изолацията на двете страни" и "даваща възможност участието на Олимпиадата да се използва от двата режима за пропагандни цели".

WINBET – забавление онлайн с над 1400 слот игри! (18+) 

Международният олимпийски комитет отвърна на удара, като говорител на централата каза, че намесата на Европейския парламент е "в явно противоречие с обединяващата мисия за поддържане на мира по време на Олимпийските игри и с Олимпийската харта, одобрена няколко пъти от Европейския съюз и неговите държави-членки".

Говорител на МОК посочи, че все още предстои да бъде взето окончателно решение преди Игрите в Париж следващата година и че пратениците на ООН са изискали МОК да гарантира, че спортистите не са дискриминирани въз основа на тяхната националност.

Въпреки широко разпространените критики към позицията на МОК, някои спортни организации вече позволяват на руснаци и беларуси да се състезават под неутрален флаг, включително Международната федерация по тенис.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК