ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Една от най-влиятелните личности в руския спорт направи остро изказване във връзка с очертаващия се нов европейски опит за блокиране на страната. Президентът на Руския олимпийски комитет Станислав Поздняков реагира на създаващата се коалиция, която цели блокирането на участието на руски и беларуски спортисти на Олимпиадата в Париж през следващата година.

Украйна обяви готовност за бойкот, ако МОК допусне руснаци и беларуси на олимпийската игри. Вече е създадена коалиция от няколко европейски държани, които правят опит да блокират намеренията на Международния олимпийски комитет да допусне участници от Русия и Беларус, но като неутрални спортисти. Полша, Норвегия, Естония, Литва и Латвия потвърдиха участието си в коалицията. Водят се преговори и други държани да подкрепят тяхната позиция.

Топ Коефициенти за Спортни залагания!

Самият Поздняков също не е доволен от решението на МОК да позволи на руските и беларуските спортисти да участват на олимпийските игри, но като неутрални спортисти и без национални символи.

„Не приемаме никакви допълнителни условия и критерии, особено включващите политически компоненти. Руснаците трябва да участват на олимпийските игри при същите условия, както и спортистите от другите държави. Трябва да представят родината си, на носят националното знаме и герб“, заяви Поздняков.

МОК контрира неговите думи с припомняне, че срещу Русия не са паднали наложените санкции, важащи за миналите олимпийски игри в Рио де Жанейро, Пьонгчанг, Токио и Пекин. В тях руските спортисти участваха като неутрални заради доказаната сериозна държавна програма за подпомагане на атлетите със забранени препарати и стимуланти.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК