„Амбицията ми като играч винаги е била да спечеля голям трофей с Англия. Успяхме да се доближим доста, но това така и не се случи“. Това коментира английската легенда Гари Линекер преди финала на Евро 2024 между "трите лъва" и Испания (днес от 22:00 часа в Берлин).

Англичаните достигнаха полуфинал на Европейското през 1990 година, но отпаднаха след изпълнение на дузпи от Германия.  

"Сега е същото и в журналистиката. Винаги съм искал да кажа, че мъжкият отбор на Англия е спечелил Световно или Европейско. Надявам, че неделя е денят, в който това най-накрая ще се случи. Ще бъде трудно, разбира се. Англия играе срещу много силен испански отбор, който разполага с няколко истински суперзвезди и един новоизлюпващ се феномен в лицето на Ламин Ямал, но все още вярвам, че нашият тим има добър шанс", заяви Линекер пред "Би Би Си".

Англия стигна много близо до трофея на последното Евро, но загуби финала от Италия заради пропуски при дузпите на Рашфорд, Сака и Санчо.

„Опитът от този финал ще им помогне изключително много. Оттогава казвам, че тимът ни ще спечели нещо голямо и все още вярвам в това", добави 63-годишният Гари Линекер.

MАРТИН СОРАКОВ