Всичко за Евро 2024 с БЛИЦ – ТУК!

Звездата на Англия Джуд Белингам научи наказанието си по обвинението, което УЕФА му повдигна за неприличния жест, който направи след изравнителния гол в 1/8-финала срещу Словакия. Футболистът на Реал (Мадрид) е санкциониран за един мач условно, като изпитателният срок е една година. Ако Белингам се провини в този период, тогава наказанието ще стане активно. Освен това на халфа е наложена и глоба в размер на 30 000 евро.

След двубоя със Словакия Белингам обясни в социалните мрежи, че жестът е бил адресиран към негови близки приятели, които са били на трибуните.

Това в съчетание с факта, че от словашката федерация не са подали оплакване, най-вероятно е било взето предвид и е помогнало на Джуд да не получи по-сериозна санкция.

“УЕФА реши да глоби Джуд Белингам с 30 000 евро и да го спре от участие в един мач от турнир на УЕФА заради нарушаване на основните правила за прилично поведение. Споменатото наказание от един мач обаче няма да бъде изпълнено незабавно и подлежи на изпитателен период от една година, считано от датата на настоящото решение", гласи съобщението от европейската футболна централа.
Мартин СОРАКОВ

Скочиха на Белингам заради обиден жест, ето каква е истината СНИМКА