Тя никога няма да изостави спорта. В това съм сигурен. Колкото съм сигурен, че слънцето ще продължи да изгрява сутрин. Тя спокойно можеше да се излежава вече една година и да се наслаждава на почивката. Но не би… Тя е Михаела Маевска. Любимият капитан на златните момичета. Тя е онзи човек, който никога няма да изостави спорта. Освен ако не се случи нещо, за да я откаже. На този етап обаче такива изгледи няма. Волята й е такава, че спортът е животът й. Въпреки много трудности и болки, които изпита като състезател.

Трябва много да обичаш спорта, за да влезеш… във фитнеса дори, когато си на кратка екскурзия в чужбина с най-близкия си човек. И вместо да пълниш чанти с модни дрехи от Милано, да си в залата, за да поддържаш форма. Забележителното при Михаела е, че тя е една от малкото, които не се промени грам, след като ансамбълът приключи историята си с олимпийски медал на 21 август 2016 година. И другите запазиха фигурите си, но Маевска е еталон за подражание.

Виждайки я в тренировъчни дрехи, тя все едно всеки момент отново ще поведе своя отбор към върха. Сега призванието й в ролята на помощник треньор на ансамбъла е да научи следващите. Освен това че доскорошният капитан няма да се откаже от спорта, сигурно е и друго – в нейно лице настоящите състезателки, имат изключителен пример. За любов към спорта, издръжливост, преданост, честност, всеотдайност и най-важното – непримиримост към успеха и върха.

P.S. – За лудостта на Михаела писахме и през септември миналата година. Тогава няколко дни след прибирането от Олимпиадата в Бразилия, капитанът сама пожела да отиде на... лагер на Белмекен. Ето защо сме сигурни за някои неща, свързани с чаровната госпожица Маевска.
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ

Това се казва любов и не е за вярване! Вижте къде е едно от златните момичета