Новият треньор на националния ансамбъл по художествена гимнастика Весела Димитрова коментира предизвикателството, с което се заема. Тя наследи на поста Ина Ананиева, която се оттегли.

„Осъзнах какво предизвикателство поех. Вече съм готова и знам какво ме чака. Надявам се да имам само хубави моменти. Подготовката върви нормално и приятно. Момичетата са много мотивирани и с голямо желание. Поставихме новите композиции и сега сме в процес на изчистване, защото през февруари ни предстои първото състезание. Чувствам се щастлива, когато съм на тренировка с момичетата”, сподели Димитрова.

Тя сподели, че основната заслуга да поеме ансамбъла е на досегашната треньорка Ина Ананиева. Димитрова допълни, че е знаела за здравословните проблеми на предшественичката си, но се е надявала, че Ананиева ще продължи да работи.

„Инициативата дойде от Ина. Тя беше много ангажирана по време на подготовката за Олимпиадата и ми сподели, че иска още тогава да съберат млади момичетата. Попита ме: „Какво ще кажеш да дойдеш?” Бях доста изненадана, но и доста щастлива, че ми гласуваха това доверие и ми дават този шанс. Колебах се за решението, тъй като семейството ми остава в Швейцария. Но чисто професионално не – това е може би мечтата на всеки един амбициозен треньор. Бях запозната с нейните здравословни проблеми. Тайничко се надявах това да отшуми, но все пак здравето е най-важно. Бях подготвена, че Ина Ананиева трябва да си почине. Тя ми пожела успех и съм сигурна, че ще е с нас през цялото време. Даде ми уверението, че винаги ще ми помага,” допълни Весела Димитрова.