Ренета Камберова получи поредно признание за успехите, които постигна през годините. Европейската и световна шампионка, както и бронзова медалистка от Олимпиадата в Рио де Жанейро, бе удостоена със званието "Почетен гражданин на Пазарджик". Тя е родом от там и именно в Пазарджик започва началото на кариерата си в художествената гимнастика. Рени се състезава в клуб „Диляна” при треньорката си Вили Петкова. Именно тя й дава почти всичко. И както подобава Вили Петкова бе на тържественото заседание на Общинския съвет. Кметът Тодор Попов връчи почетната лента със знака на Пазарджик на Рени.

"Много се развълнувах. Не съм се чувствала така от Олимпиадата в Рио Де Жанейро. Винаги много съм се гордяла с Пазарджик и сега знам, че и той се гордее с мен. Много се радвам, че вече имаме Спортно училище. Обещавам да дам най-доброто от себе си, за да съм пример за всички подрастващи и за вскички спортисти. Надявам се да ги стимулирам по най-добрия начин, за да може един ден и те да носят тази лента и да се чувстват като мен сега", каза ослепителната красавица.

Издигането на кандидатурата на Ренета Камберова беше подкрепено лично от кмета Тодор Попов, който заяви, че въпреки младостта, успехите ѝ са безспорни и отличието ѝ е признание на местната общност за постигнатото от нея.

P.S. - Рени е момиче, което е постигнала толкова много с толкова много труд. През годините доста често й се е налагало да се справя сама. И е успявала. Затова и успехите й са много сладки. Тя заслужава цялото щастие на света и признание не само от родния си Пазарджик. Ако всички спортисти бяха толкова упорити и последователни като Ренета... Тук е време с намигване да кажем на останалите, че едва ли ще могат да я достигнат по красота, чар и обаяние. И по въздействието на сините й очи...

Ето я Рени (с червения ластик на косата), а зад нея е треньорката й Вили Петкова. Този тандем даде началото на успехите на Камберова

Снимки №2 и №3 са на pa-media.net