ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Червена лента е донесла късмет на Аржентина за спечелването на Мондиал 2022. Лионел Меси е носил талисмана вързан за левия му глезен и това може да се види на снимките от съблекалнята на „гаучосите“ след края на финала срещу Франция, спечелен от южноамериканците след дузпи.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Амулетът е подарен на Меси от аржентинския журналист Рама Пантарото след мача срещу Исландия (1:1) от Мондиал 2018, когато звездата на Аржентина пропуска дузпа.

„Майка ми те обича повече, отколкото обича мен. Нося нейната червена лента за късмет. Ако я искаш, ще ти я подаря“, казва Пантарото в миксзоната на стадиона на Спартак (Москва).

Двамата се срещат и след аржентинската победа с 2:1 над Нигерия и тогава Пантарото пита дали Меси си спомня за червената лента, а футболната звезда смъква левия си чорап и я показва, вързана около глезена му.

„Мамо, той я носи“, заявява в ефир аржентинският журналист.

 

 

Меси явно решава, че червената лента носи късмет и я дава на различни свои съотборници, които са преследвани от карък. Пауло Дибала признава, че е получил такава от седемкратния носител на „Златната топка“ преди да вкара първия си гол за националния отбор на Аржентина.

През 2019 г., когато бразилецът Фелипе Коутиньо има трудности при престоя си в Барселона, той също получава червена лентичка от Меси.

Трябва да се отбележи, че едва ли става дума за предаване на един и същи талисман. Носенето на червена лента за късмет е доста разпространено суеверие за късмет, подобно на българското с червения конец против уроки.

В лагера на аржентинските национали доста играчи носеха червена лента по време на Мондиал 2022. На снимките може да се видят такива върху ръцете на Лаутаро Мартинес, Родриго де Паул, Анхел ди Мария и на вратаря Емилиано Мартинес, който се превърна в герой при спечелването на световната титла и беше определен за най-добър вратар на световното първенство.

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК