ПОСЕТЕТЕ СТРАНИЦАТА НА БЛИЦ ЗА МОНДИАЛ 2022 - ТУК!

Страшният скандал на Световното първенство в Катар заради наложена от ФИФА цензура продължава. Германският футболен съюз (ГФС) направи решителна крачка и заведе дело срещу Световната централа в Спортния арбитражен съд. Причината е използването на капитанска лента „One Love” в цветовете на дъгата за подкрепа на сексуалните малцинства.

Заради въпросната лента седем европейски отбори бяха заплашени от ФИФА, че ще подлежат на спортни санкции без уточнение какви точно са те. В резултат на това Англия, Белгия, Германия, Дания, Нидерландия, Уелс и Швейцария се отказаха от намерението да я ползват.

По-рано днес стана ясно, че седемте европейски държави, сред които и Германия, обмислят съвместно своите законови опции срещу ФИФА заради заплахата с лентите.

Ако съдът в Лозана разреши бързо делото, германците се надяват, че вратарят Мануел Нойер ще може да играе с капитанската лента в цветовете на дъгата в решителния мач от групата срещу Испания. Срещата може да реши и съдбата на Бундестима на Мондиал 2022, след като на старта играчите на Ханзи Флик сензационно допуснаха обрат и загубиха с 1:2 от Япония. Германците позираха за официалната отборна снимка преди мача със запушени усти в знак на протест срещу ФИФА.

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

Спортният арбитражен съд в Лозана има специална служба, която може да реши някои въпроси в рамките на 48 часа.

Междувременно германците загубиха един спонсор поради отмяната на носенето на лентата "One love". Верига супермаркети се оттегли от спонсорството на ГФС.

По-малко от 10 милиона в Германия пък са гледали резила на Бундестима срещу Япония. Цифрата е шокираща спрямо Мондиал 2018 в Русия, когато нито един от мачовете не бе гледан от по-малко от 25 милиона зрители.

Сблъсъкът срещу Япония е наблюдаван по телевизията от 9,23 милиона, отчитат данните, а проблемът не е в часовете на излъчване. През 2006 година двубоят с Еквадор бе в работно време, но 21 милиона бяха пред екраните. Смята се, че причината за драстичния спад е фактът, че именно Катар е домакин и голяма част от привържениците бойкотират Мондиал 2022.

ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК