Голямо връткане, голямо чудо. Прочути връткалници са господата в комисиите към БФС. Всъщност, тая дума я изфабрикува човекът, който върти съдийството зад кулисите – Коце Костадинов. По адрес на Христо Стоичков. Щом и на него скочи и взе да му се присмива, пази Боже. Нерде Коце и останалите хрантутници, които всеки обед търсят къде да пийнат по една ракийка, нерде Стоичков, ама това е друга тема. Пак за връткането иде реч. За вчерашното на съдийската комисия, която спря правата на Станислав Тодоров. Да им завиди човек за дългото писмо, което измайсториха. Хем шуменският сгафил, хем „отсъдил правилно в някои ситуации.“ Пак като мишоци из ъгъла. Два дни България се занимава с отменения гол на ЦСКА и дузпата на Тодор Янчев срещу Симеон Райков, а в съдийската комисия за друго се ловят и нито дума за двете положения.

Излиза, че наказват Станиславчо заради неотсъден ПСУ (с такива термини действат в комисията – пряк свободен удар) в полза на ЦСКА и непоказан жълт картон на Тодор Янчев. Брех! А с отменения гол и дузпата какво стана? Или връткалниците се връткат и млъкват. По-нататък в писмото, което отбива номера, става ясно, че се наказва страничният съдия. Онзи, който вдигна флага за засада на Валентин Илиев. Човекът „гори“ за 5 мача! Простият извод е, че е сгафил и гол за ЦСКА има. От комисията обаче мълчат. Не казват с думи прости – има ли гол, аджеба, или няма. Съдията не спазвал инструкциите на Методичния съвет и СК към БФС по отношение позиционирането. Аман от криене и недомлъвки. Едно нещо признават от комисията – нееднакъв критерий при гоненето на треньорите Стойчо Младенов и Георги Иванов.

Каквото сам си направиш никой друг не може да ти го направи. Комисиите от години си прехвърлят топката и си правят сечено една на друга. Днеска е ред на едни други добре сложени господа от дисциплинарната комисия. След като вчера съдийската комисия пише, че е изгонен Стойчо Младенов, а Георги Иванов – не. Айде да видим дали днес ще имате дупе, господа дисциплинарници? Ще накажете ли Гонзо, който изрита бутилка на терена? Преди време комисията набързо се събра и наказа Гара Дембеле по видеозапис, а после пожали Стоичков в една разправия с Ахмед Ахмед. Любимото им оправдание е докладът на делегата или друго длъжностно лице. Да, де, ама тука се видя от цяла България, че Гонзо рита шишето, а Станислав Тодоров си замълча. А после натири към трибуните Стойчо Младенов и Анатоли Нанков. Ако сте мъже, накажете и Гонзо, както вероятно ще направите с Младенов и Нанков. Иначе пак ще си останете връткалници. И не си мийте ръцете с някакви доклади и докладчета, защото в тях от години се описва не това, което става, а това, което на някой хора им изнася.
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ

На вниманието на Дисциплинарната комисия:

Untitled.jpg