Лудогорец се завърна с гръм и трясък на европейската сцена, записвайки поредния триумф. Да победиш Цървена звезда на собствения му стадион не е никак лесна работа. Да вкараш цели четири гола – още по-трудна задача. Лудогорец обаче успя, защото е евробоец. Доказал ни го е през годините. Изключението бе през миналия сезон, но „зелените“ разбраха грешките си и си взеха с отличен поправителния изпит.

Най-хубавото е, че България ще присъства във футболна Европа поне до Нова година и минимум в групите на Лига Европа. Защо обаче да не помечтаем за нещо повече. Защо да не помечтаем за попадане в същинската фаза на Шампионската лига. Лудогорец вече го е правил, а сега има всички предпоставки да повтори постижението си.

Тимът разполага с изключително качествени футболисти на абсолютно всички постове. Играе рационално, динамично, на моменти със стряскаща за съперника скорост. И най-важното – комбинативно и с високо КПД. Разполага с отличен треньор в лицето на Георги Дерменджиев, който бе проектантът на европохода през сезон 2014/15. Същият този проектант днес е тръгнал да стори същото. Нека му пожелаем успех, защото България има нужда от тим като Лудогорец, който е като оазис във футболната ни пустиня. Има нужда от свой представител в най-комерсиалния турнир. Има нужда от усмивки и радост.
ДИМИТЪР АПОСТОЛОВ/БЛИЦ СПОРТ