Англия и Белгия ще спорят в Калининград за първото място в крайното класиране на група G, след като още преди последния кръг на груповата фаза си осигуриха класиране за 1/8-финалите на световното първенство по футбол в Русия.

Парадоксът идва от това, че победителят в тази група ще продължи в по-трудния поток, който предвещава евентуален сблъсък с Бразилия на 1/4-финалите. Иначе е ясно, че първият в група G ще играе с Япония на 1/8-финал, а завършилият на второ място ще срещне Колумбия в първата фаза на директните елиминации.

Селекционерът на „трите лъва“ Гарет Саутгейт е направим осем промени в титулярния състав и залага на Джейми Варди и Маркъс Рашфорд в атака, давайки почивка на голмайстора Хари Кейн, реализирал 5 попадения на Мондиал 2018 до момента.

Испанският наставник на „червените дяволи“ Роберто Мартинес също е оставил на пейката големи звезди като Ромелу Лукаку, Кевин де Бройне и Еден Азар, а атаката на тима ще води Миши Батшуай, подпомаган от Юри Тилеманс и Торган Азар в по-задни позиции. Общо девет са промените в състава на белгийците.

Стартовите състави
Англия: 1.Джордан Пикфорд, 15.Гари Кейхил, 3.Дани Роуз, 16.Фил Джоунс, 22.Трент Александър-Арнолд, 17.Фабиан Делф, 4.Ерик Дайър, 21.Рубен Лофтъс-Чийк, 11.Джейми Варди, 19.Маркъс Рашфорд
Селекционер: Гарет Саутгейт

Белгия: 1.Тибо Куртоа, 3.Томас Вермаелен, 20.Денис Боята, 19.Муса Дембеле, 8.Маруан Фелайни, 22.Насер Шадли, 16.Торган Азар, 23.Леандер Дендонкер, 18.Аднан Янузай, 17.Юри Тилеманс, 21.Миши Батшуай
Селекционер: Роберто Мартинес (Испания)