Вратарят на Белгия Тибо Куртоа индиректно посочи в кой поток иска да е отборът по пътя към световната титла в Русия. Стражът на Челси не иска „червените дяволи“ да срещат Испания преди финала, което означава, че те ще трябва да играят за победа срещу Англия тази вечер от 21:00 часа българско време и така да се борят за първото място в група G. То пък би ги пратило в наглед по-тежкия поток с тимовете на Франция, Аржентина, Португалия, Уругвай, Бразилия и Мексико.

„Винаги има огромно напрежение на Световното, още повече, когато си поставян сред фаворитите да го спечелиш. Тогава всички погледи са вперени в теб и очакванията са да спечелиш всеки един мач. Ние бяхме много нервни по време на първия мач срещу Панама, който спечелихме с 3:0. Аз се чувствам отлично и се намирам в топ форма. Играя добре и вярвам, че ще успеем да стигнем до последния мач в Русия“, сподели Куртоа преди мача с „трите лъва“.

„Нашата философия е да играем мач за мач. Всеки мач за нас е като финал. С нашия стил на игра мисля, че имаме всички шансове да стигнем много напред в турнира. Имаме футболисти, които разполагат с невероятни качества и се отличават. Знаем, че на Световното е много трудно. Трябва да бъдем подготвени на 100% във всеки един мач. Срещу Испания? Искам да се изправим срещу тях единствено на финала. Имам много добри приятели в този отбор и не искам да ги срещаме по-рано. Моите деца ще бъдат със смесени чувства, ако играем срещу Испания. Ще бъде страхотен финал. Най-важното е да станем световни шампиони“, изрази оптимизъм стражът на белгийците.

ПРОГРАМА, КЛАСИРАНЕ И РЕЗУЛТАТИ НА МОНДИАЛА В РУСИЯ