Селекционерът на Франция Дидие Дешан даде прескоференция преди финала на Световното първенство. Утре от 18:00 часа "петлите" среща Хърватия в спор за трофея. Специалистът обяви кои три думи ще бъдат ключа за успеха във финала.

"Спокойствие, увереност и концентрация в равни дози са ни нужни за успех в утрешния мач. Огромна привилегия е да се играе в такъв мач. Няма нищо по-хубаво от това да си част от финал на световно първенство", заяви Дешан.  

"Няма еуфория. Удовлетворени сме, че стигнахме до финала, но отлично разбираме, че този мач е най-важният. И само победа в него ще ни покаже дали сме се справили добре", коментира още Дешан.

"В нашия отбор има африкански футболисти, но това обогатява нашия футбол. Всички сме французи и се гордеем с нашата страна. Въпросът за произхода на футболистите, къде са прекарали детството си, къде са семействата им и близките не стои пред нас", каза селекционерът на Франция по повод зачестилите коментари за произхода на играчите му.

"Хърватия разполага с много опитни играчи на клубно ниво. Модрич е много бърз играч с отлични технически умения, който разбира футбола. Той оказва огромно влияние върху играта на Хърватия. Той е навсякъде - и в средата на терена, и в атака. Моят отбор е млад, но имаме и девет души, които играха и на финала на Евро 2016 и те помагат на останалите", завърши Дешан.

ПРОГРАМА, КЛАСИРАНЕ И РЕЗУЛТАТИ НА МОНДИАЛА В РУСИЯ