Играй БЛИЦ ГЕЙМ 2 - ТУК!

Селекционерът на националния отбор на Аржентина Хорхе Сампаоли постигна договореност с футболната федерация на страната да напусне поста си срещу значително по-малка компенсация, обяви местното издание „Ole“.

Според условията на договора му 58-годишният специалист ще получи само 2 милиона долара, вместо 8,5 милиона. Все още се чака официалното обявяване на раздялата между федерацията на Сампаоли.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Специалистът беше обявен за главния виновник за слабото представяне на „гаучосите“ на Мондиал 2018. Според информациите той не е успял да наложи авторитета си над играчите и е бил командван от лидерите на отбора, които са определяли тактиката, титулярите, смените и като цяло играчите, които да попаднат на световното първенство.

Както е известно, Аржентина отпадна на осминафиналите на Мондиал 2018, след като загуби с 3:4 от Франция. Южноамериканците трудно преодоляха груповата фаза, в която направиха равен с Исландия (1:1), загубиха от Хърватия (0:3) и победиха Нигерия (2:1).

Хорхе Сампаоли застана начело на националния отбор на родината си през миналото лято, когато подписа договор за пет години. Под негово ръководство Аржентина записа седем победи, четири равенства и четири загуби.

ПРОГРАМА, КЛАСИРАНЕ И РЕЗУЛТАТИ НА МОНДИАЛА В РУСИЯ