ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 1 – ТУК!

Мачът между Сърбия и Швейцария от втория кръг в Група “Е” на световното първенство ще се запомни с поведението на двамата голмайстори за швейцарците – Джердан Шакири и Гранит Джака. Двамата изразиха радостта си по еднакъв начин - с жест, напомнящ орела от флага на Албания.

“Още вчера казах, че не бива да смесваме политиката с футбола. Спортът обединява хората, а вие наливате масло в огъня. Не искаме да създаваме напрежение. Това не е само мое мнение, но и на отбора, федерацията и целия футболен свят. Не бива да обръщаме внимание на тези моменти”, заяви след мача селекционерът на Швейцария Владимир Петкович, който пък е босненски хърватин и е роден в Сараево.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

“Не искам да коментирам жеста си. Видяхте какво направих, това са емоции”, дипломатично отклони темата Шакири. Той излезе на терена с  бутонки, на които беше изобразен флагът на Косово.

Джака беше по-откровен при заставането си пред журналистите: “Светът може да не знае за какво става въпрос, но питайте който и да е албанец. Направихме нещо историческо. Отбор, който дори не се класира на световното първенство, вкара два гола. Сърбия - Албания 1:2”, не скри чувствата си футболистът на Арсенал.

ПРОГРАМА, КЛАСИРАНЕ И РЕЗУЛТАТИ НА МОНДИАЛА В РУСИЯ