Босът на Формула 1 Бърни Екълстоун говори за първи път от 29 декември за Михаел Шумахер, който от 58 дни е в кома след тежкия инцидент по време на каране на ски в Алпите. Никой все още не знае кога Шуми ще се събуди окончателно от комата и как ще се чувства след това. Екълстоун също е разтревожен за германеца и дори обяви, че се страхува да не научи лоши новини.

„Страхувам се от лоши новини. Затова не питам никой от приятелите на Михаел или семейството му как е той наистина. Бих искал Михаел да се завърне като нашия Шуми, а не като някой друг”, сподели 83-годишният британец пред „Билд”.

Екълстоун и Шумахер се познават повече от 20 години. Двамата никога не са били най-добри приятели, но винаги са имали респект един към друг. 45-годишният германец обаче винаги се числял към онези пилоти, които са играли табла с Екълстоун в луксозния му камион в рамките на различни състезания във Формула 1. И въпреки че босът на Формула 1 често е критикувал Шумахер, той бе сред първите, които подкрепиха завръщането му на пистата.

„След всичко, което чух, вярвам, че той отново ще се събуди. Но дали тогава той ше същият Михаел, който всички ние познаваме? Често мисля за него и се надявам на най-доброто. Да чакаме е единственото, което можем да направим”, допълва Екълстоун.

За последно бившият съотборник на Шумахер във Ферари Фелипе Маса обяви, че германецът е реагирал с устни, когато бразилецът му е говорил до леглото.

ОЩЕ ЗА ШУМАХЕР:
Състоянието на Михаел Шумахер леко се е подобрило
Лекари проучват състоянието на главния мозък на Шумахер
Махнаха част от черепа на Шумахер
Топлото и Шумахер отказват туристи от зимните курорти
* Шумахер блъснал мотоциклетист малко преди да се потроши със ските