Милиони зрители и фенове на Формула 1 чакаха напразно церемония по награждаване на на-младия трикратен световнен шампион Себастиан Фетел. Германският пилот на Ред Бул завърши на шесто място в Гран при на Бразилия и спечели титлата с 4 точки преднина пред испанеца Фернандо Алонсо с Ферари, финиширал на втора позиция на пистата „Интерлагос”.
 
Днес повечето хора се питат защо наистина Фетел не получи трофея си за световен шампион, след като това бе последното състезание за сезона. Причината е, че Международната автомобилна асоциация (ФИА) е оставила най-хубавото за германеца за самия край. Фетел ще получи титлата си на 7 декември на специална галавечер в Истанбул. Миналия сезон германецът бе награден с трофея си пак на гала вечер, която обаче се състоя в индийския град Гургаон.
 
Календарът на 25-годишния германец до края на годината е препълнен. Още утре той ще лети за базата на Ред Бул Милтън Кийнс във Великобритания, за да благодари целия екип на австрийския тим. „За съжаление това не се вижда колко много часове прекарват момчетата и момичетата вкъщи във фабриката, за да може накрая за нас всичко да мине добре на пистата”, написа Фетел на официалния си сайт.
 
Идната събота германецът ще кара своя болид на Ред Бул по улиците на австрийския град Град, а ден по-късно ще присъства на наградите на Autosport в Лондон. След това на 3 декември отново се връща в Австрия за тестове в технологичния „Хангар 7” на Ред Бул в Залцбург.
 
След пътуването си до Истанбул на 7 декември за получаване на третата си световна титла Фетел ще участва заедно с Михаел Шумахер в „Състезанието на шампионите” от 14 до 16 декември в Банкок. Двамата ще защитават титлата си от миналата година и честта на Германия. Накрая за Фетел може би ще остане и достатъчно време да напазарува и коледни подаръци.