Треньорът на националния ни отбор по бокс за жени Борислав Георгиев бе изключително доволен от представянето на Светлана Каменова Станева при дебюта й на Олимпийски игри. Националката ни срази Микаела Уолш (Ейре) с 5:0 гласа и се класира за четвъртфиналите на Игрите в Париж. В неделя Светлана ще се изправи срещу едно от най-коментираните имена - трансбоксьорката Лин Ю-Тин oт Taйван.

В социалните мрежи веднага се разразиха спорове дали изобщо българката трябва да излиза на ринга срещу скандалната опонентка, като има доста призиви за бойкот. Каменова отказа да говори след днешната си победа. Пред камерата на БНТ застана Борислав Георгиев.

Светлана Каменова гази в Париж, натресе се на жената-мъж от Тайван СНИМКИ

"Перфектно изпълнeна тактика на 100 процента. Целта бе да провокираме ирландката, защото играе на контра и трябваше да я дразним, за да тръгне напред. Светла е царицата на контрата и целта бе да я излъжем. Супер се справи, на 100 процента изпълни тактиката ни“, отчете Георгиев.

Относно предстоящия мач с тайванката Лин Ю-Тин в неделя, специалистът заяви, че очаква силен мач от Светлана, без значение от обстоятелствата. „Ще запазим за нас какво мислим за тайванката. Светлана игра с нея на четвъртифиналите на световното първенство в Индия. Отсъдиха загуба с 2:3, тогава името на Лин говореше повече, отколкото тя направи като игра. Беше предупредена за влизане с глава, много мръсно играе, надявам се реферът да й обърне внимание. Светла я прати в нокдаун в третия рунд, тръгна да бяга и да се спасява, за да си запази резултата. Светла ще направи нужното, за да прослави България“, категоричен е Георгиев.

На въпрос дали може да се бойкотира подобен мач, треньорът обясни: „Решение е бойкотът, ако нямаме шанс, както направи италианката в четвъртък (б.р. - срещу другата трансбоксьорка на Игрите в Париж - Имане Хелиф от Алжир). Тя знаеше, че няма шанс и затова бойкотира срещата. Но ние ще покажем зъби и ще се опитаме да направим това, за което сме дошли. Разбира се, не съм съгласен с това, което се случва. Имам две дъщери, представяте ли си да играят с мъж? Нищо не можем да направим, МОК ги допуска, не ни остава нищо друго, освен да победим. Това влияе много, тайванката удря доста по-силно, а Светлана тренира постоянно с мъже и е наясно със силата им. Но тя ще се събере и ще направи всичко възможно, за да си свърши работата“. 


Снимкa: Костадин Андонов/Startphoto.bg